ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυριακή μεσημέρι για lunch στη Λευκωσία

Οι προτάσεις του WiZ

Wiz Guide

Αν βρίσκεσαι Κυριακή στη Λευκωσία και ψάχνεις για κάτι καλό, ρίξε μια ματιά στα πιο κάτω εστιατόρια και επέλεξε αυτό που θα σου κλείσει πονηρά το μάτι.

Μαγείρισσες (Οι)

Κυπριακή κουζίνα

Περιποιημένη ταβέρνα με αντιπροσωπευτικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας φτιαγμένα όπως πρέπει να είναι, από τα έμπειρα χέρια δύο αδερφών με διαλεγμένες πρώτες ύλες. Δύο μαγείρισσες οι οποίες όχι απλά μαγειρεύουν νόστιμα, αλλά έχουν βάλει στις συνταγές «ρίζες» από Μικρά Ασία και ένα touch ελαφράδας. Φρέσκα λαχανικά, παρθένο ελαιόλαδο και μοσχοβολιστά μυρωδικά, τραγανές τηγανητές πατάτες χωρίς ίχνος λαδίλας, μυρωδάτο και αρκετά ελαφρύ πομπάρι, πεντανόστιμες σεφταλιές όσο πρέπει λιπαρές, κουπέπια με ανατολίτικη χροιά, νόστιμοι αλάδωτοι κολοκυθοκεφτέδες με κριθαράκι. Λίστα κρασιών με ετικέτες από Κύπρο και Ελλάδα, ευγενικό και γρήγορο σέρβις, είναι μια πολύ καλή, τίμια εκδοχή ποιοτικής τοπικής κουζίνας.

Tocayo

Ethnic

Μίνιμαλ concept και καλά vibes, είναι από τις σταθερές γαστρονομικές αξίες της πρωτεύουσας. Η fusion κουζίνα που επιμελείται ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου είναι προσανατολισμένη στις γεύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Δημιουργικά πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες (αλλά και μικρά ατοπήματα στις σαλάτες), και με χορτοφαγικές/ vegan επιλογές. Κορυφαία τα bao buns μια πανδαισία υφών και γεύσεων, εξαιρετικά τα επιδόρπια. Εκτενής λίστα κρασιών από τον Παλαιό και τον Νέο Κόσμο εν απουσία κυπριακών, και δημιουργικά κοκτέιλ από την ομάδα του Lost & Found.

Αναλυτικά όλες οι επιλογές στο WIZ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση