ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

«Τραγελαφικές αποφάσεις της ΚΟΠ για Β’ Κατηγορία και solidarity»

Βάλλει κατά της Ομοσπονδίας ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), Σπύρος Νεοφυτίδης.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον ντόρο που προκλήθηκε με την απόφαση της ΚΟΠ για να ορίσει το Δόξα-ΠΟ Αχυρώνα-Ονήσιλο: «Εδώ έχει να κάνει με την εσωτερική διαχείριση της ομοσπονδίας και την κλειστή διακυβέρνηση. Μία ατυχές κίνηση της Ομοσπονδίας, η ίδια αγνόησε την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αν ήθελες να κάνεις κάποιες διορθωτικές κινήσεις στην προκήρυξη έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο για όλους τους αγώνες. Τώρα να το κάνεις για έναν μόνο αγώνα είναι λάθος. Αν υπήρχαν λόγοι για να αποφασίσουν κάτι έτσι έπρεπε να τους έχουν μέσα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και δυστυχώς υπάρχει θέμα. Αυτό που μας προβληματίζει εμάς είναι ο τρόπος λειτουργίας. Με αυτά που ακούσαμε εμείς η απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρία και το πώς πάρθηκε μόνο στην ΚΟΠ αποφασίζουν έτσι. Θα μπορούσαμε αν ήμασταν εκεί στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας να τα διορθώσουμε. Στην Ευρώπη αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπονται».

Για το αν προκύπτει κάποιο νεότερο με άλλο θέμα: «Είναι ευχάριστη είδηση πως προχωράει η τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ανήλικους αθλητές, οι ανήλικοι θα είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν να παίζουν εκεί που θέλουν. Είναι ανεπάρκεια του ΚΟΑ αυτό που υπάρχει. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πρόεδρος να δεσμεύει το παιδί του κάθε πολίτη γιατί απλά έτσι θέλει να μην αφήνει το παιδί να αθλείται. Με συμβόλαιο για να δεσμεύεται παίκτης πρέπει να είναι πάνω των 15 χρόνων. Και σε αυτό ήδη στείλαμε επιστολή που παραβλέπουν την νομοθεσία του κατώτατου μισθού ομάδες σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν περιπτώσεις και σε πρώτη κατηγορία. Πρέπει να είναι ο κατώτατος μισθός ο επαγγελματίας παίκτης»

Για τη ΦΙΦΑ και τη FIFPRO: «Ήταν την περασμένη εβδομάδα αυτή η συνάντηση από τη ΦΙΦΑ, καλέστηκε η FIFPRO για να συζητηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε με το βαρυφορτωμένο καλεντάρι γιατί φτάσαμε σε σημείο που τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν 5 μέρες για ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ΦΙΦΑ δεν κάλεσε την FIFPRO σε συνάντηση που έπρεπε για να αποφασίσει το καλεντάρι και κάλεσε άλλους συνδέσμους που δεν είναι στη FIFPRO λόγω κακής διαχείρισης που έκαναν, κάλεσε κάποιους «μισθοφόρους» παίκτες που εργάζονται στη ΦΙΦΑ για να κάνουν φιλικούς ελεγχόμενους συνδέσμους που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τους παίκτες για να κάνουν αυτά που θέλουν. Εμείς σαν FIFPRO είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και αυτό κάναμε και με την ΟΥΕΦΑ».

Για τις αλλαγές στο οφσάιντ: «Αυτό που συζητείται είναι να αλλάξουν τα εκατοστά που δίνεται το οφσάιντ. Και συζητείται και ο χρόνος που χάνεται με τους τραυματισμούς των παικτών και στις αλλαγές και να πάμε σε μοντέλο φούτσαλ, όμως είναι κάποια θέματα που υπάρχουν».

Για το solidarity:«Παίρνονται τραγελαφικές αποφάσεις όπως αυτή στη Β’ Κατηγορία αλλά και για το Solidarity. Ο φίλος μου ο Σιαμπουλλής δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για αυτά που είπε σωστά ο Φίλιππος Γεωργίου. Τι σημαίνει ότι πάγια τακτική της ομοσπονδίας είναι να βοηθά τα σωματεία; Αν τα σωματεία όλα δεν ήξεραν για αυτές τις κινήσεις. Τώρα αν είναι εις γνώση όλων των σωματείων είναι εντάξει, όμως αν δεν το γνωρίζουν αυτό είναι χειραγώγηση του πρωταθλήματος. Φαίνεται πως δεν ξεκίνησε καλά η νέα διοίκηση της ΚΟΠ».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Fox in the box...

ΑΠΟΕΛ: Fox in the box...

Το σκεπτικό απόκτησης του Διαμαντάκου φάνηκε στο γήπεδο...
Θεόδωρος Τσιολάκης
 |  ΑΠΟΕΛ