ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
17° Λευκωσία,
01 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΥΠΟΙΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης 140 high-tech εταιρειών στην Κύπρο

Εργοδοτούν πάνω από 10.000 άτομα - Η υψηλή τεχνολογία μπορεί να πολλαπλασιάσει τον αναπτυξιακό του ρόλο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Κύπρο έχουν εμπιστευθεί 140 εταιρείες ξένων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο ομιλίας του στο 4ο Digital Agenda Cyprus Summit για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αυτές οι 140 εταιρείες έχουν εμπιστευθεί την Κύπρο λόγω συγκριτικών της πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει.

Υπογράμμισε ότι κάποιες εταιρείες εξ' αυτών είναι τεράστιου μεγέθους, παγκόσμιας δραστηριοποίησης και εμβελείας και εργοδοτούν αυτή τη στιγμή πάνω από 10.000 άτομα. Κάποιες από αυτές άρχισαν να δημιουργούν και άλλες θυγατρικές εταιρείες, σημείωσε, ακόμα και σχολεία για να φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων τους. Την ίδια ώρα, συνέχισε, άρχισαν να δημιουργούν και άλλες θυγατρικές, ενώ σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικού οίκου, η προσφορά στην οικονομία αυτών των εταιρειών που εργοδοτούν και Κύπριους, που ζουν, εργάζονται, διαμένουν και καταναλώνουν στη χώρα, είναι μεγάλη.

Ταυτόχρονα, οι πλείστες θέλουν να εξαπλωθούν και κάνουν και διαφήμιση σε άλλες που εξετάζουν την Κύπρο για έδρα τους. Η προοπτική της υψηλής τεχνολογίας είναι τεράστια, υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, επειδή η βιομηχανία και ο πρωτογενής τομέας ναι μεν έχουν προοπτική, άλλα η υψηλή τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι ένας τομέας της οικονομίας που μπορεί να μεγεθυνθεί και να πολλαπλασιάσει τον αναπτυξιακό του ρόλο μόνο σε λίγα χρόνια.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι, το Σχέδιο που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Καινοτομίας, Εμπορίου και Οικονομικών, αφορά φορολογικά κίνητρα και δίνει μια ελαστικότητα στην εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών με υψηλές δεξιότητες σε τομέα που δεν έχει η Κύπρος. «Με την εισαγωγή εργαζομένων θα αρχίσει να αναπτύσσεται και η ίδια η αγορά εργασίας, με συνεργασία και του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι τεράστια προοπτική σε αυτό τον τομέα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
 |  TECH
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  TECH