ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To 5G ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή

Όσα μας είπε ο γενικός διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit

Το ακούμε συνεχώς και το αναμένουμε με ανυπομονησία! Το 5G δίκτυο και η τεχνολογία του έρχονται για να μείνουν και να αλλάξουν όχι μόνο τις ταχύτητες του διαδικτύου αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Από τις έξυπνες πόλεις στα έξυπνα σπίτια και τα ολογράμματα, όλα θα είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας του μέλλοντος που ονομάζεται 5G.

Την Τετάρτη 16/10 ο γενικός διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους βρέθηκε στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit, το οποίο διοργάνωσε ο όμιλος SPP MEDIA. Μέσα από την ομιλία του ο κ. Νεοκλέους παρομοίασε τα δίκτυα με τους δρόμους. Αν λοιπόν το 2G είναι αγροτικός δρόμος χωρίς άσφαλτο, το 5G είναι δίαυλος αεροδρομίου έτοιμος να μας απογειώσει με απίστευτη ταχύτητα. Με τις απεριόριστες ταχύτητες, δυνατότητες και χώρο που διαθέτει μπορούμε πλέον να βλέπουμε βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάζουμε 3D ταινίες μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Το 5G σχεδιάστηκε για τον κόσμο του μέλλοντος όπου συσκευές θα εξαρτώνται από την σύνδεσή τους στο δίκτυο. Πέραν των κινητών τηλεφώνων μας, των tablets και των PC, πλέον οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα, μηχανήματα εργαστηρίων ακόμη και χειρουργικά ρομπότ θα συνδέονται και θα λειτουργούν με το δίκτυο 5G. Με αυτό τον τρόπο η επανάσταση στον τομέα της ιατρικής, των μεταφορών και της οικονομίας είναι δεδομένη. Ειδικότερα στον τομέα της ιατρικής όπου επεμβάσεις θα γίνονται με απόλυτη σχεδόν ακρίβεια. Μέσα από τις έξυπνες πόλεις και την ανάπτυξη στον τομέα των μεταφορών δρόμοι αποσυμφορούνται γίνονται πιο προσβάσιμοι χωρίς την κίνηση που προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς. Άλλωστε ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν 41 εμπορικά δίκτυα 5G ενώ μέχρι και το 2025 αναμένεται ότι η τεχνολογία θα καλύπτει το 65% παγκοσμίως.

Στις 4 Ιουλίου η Cyta λάνσαρε το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G τους. Όπως αναφέρει ο κ. Νεοκλέους στην ομιλία του, από τότε οι εργασίες συνεχίζονται σε πιλοτικό στάδιο. Η εμπορική χρήση του δικτύου αναμένεται να γίνει για πρώτη φορά στην κυπριακή αγορά εντός του 2020.

Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, υπηρετώντας τους με ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Άλλωστε εμείς τρέχουμε με απίστευτη ταχύτητα συνεχώς, γιατί όχι και το διαδίκτυό μας;

Φανταστείτε, λοιπόν, έναν κόσμο βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ετοιμαστείτε να ζήσετε σε αυτόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X