ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραιτήθηκε ο CEO του Tiktok

Οι πιέσεις Τραμπ οδήγησαν σε παραίτηση

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TikTok υπέβαλλε ο Κέβιν Μάγερ και τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά η γενική διευθύντρια Βανέσα Πάπας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω ένα σοβαρό προβληματισμό σχετικά με το τι θα απαιτηθεί για τις διαρθρωτικές αλλαγές των εταιρειών και τι σημαίνει αυτό για τον ρόλο που έχω αναλάβει», αναφέρει ο Κέβιν Μάγερ σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους σύμφωνα με το CNN Business. «Σε αυτό το πλαίσιο και με βαριά καρδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία.»»Εκτιμούμε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής και τις δυνατότητες του Κέβιν να πάει προς τα εμπρός και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ Microsoft και Oracle θέλουν να εξαγοράσουν την κινεζική εταιρεία

Η TikTok προσέλαβε τον Μάγερ πρώην ανώτατο στέλεχος της Disney, πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Η κίνηση φάνηκε να έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια της κινεζικής εφαρμογής στις ΗΠΑ και να βελτιώσει τη θέση της με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.Από τότε, ωστόσο, δέχτηκε πυρά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο Τραμπ έχει απειλήσει να απαγορεύσει την εφαρμογή.

Την θέση του Μάγερ αναλαμβάνει η μέχρι σήμερα γενική διευθύντρια του TikTok για τις ΗΠΑ Βανέσα Πάπας.
Η Πάπας θεωρείται η γυναίκα που εδραίωσε την εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες – το TikTok σχεδόν την έκλεψε από το YouTube. Ηταν εκείνη που επέβλεψε και παρουσίασε τα ολοκαίνουρια 11.000 τ.μ. γραφεία της εταιρείας στο Λος Αντζελες τον περασμένο Ιανουάριο.

Παντρεμένη με μάνατζερ λογοτεχνών, μητέρα ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και ιδιοκτήτρια ενός σκύλου ράτσας σνάουτσερ ονόματι Ζίγκι Στάρνταστ, η Πάπας νομιμοποίησε την κινεζική εφαρμογή στη συνείδηση των χρηστών και λείανε τη δεισιδαιμονία που το κατατρύχει από την έλευσή του στον δυτικό κόσμο, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα πίσω από τη βιτρίνα του διασκεδαστικού app ελλοχεύει ένα κατασκοπευτικό υπερόπλο των Κινέζων.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση