ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Google Maps: Οι άγνωστες λειτουργίες που βοηθούν κάθε οδηγό

Ποια μυστικά δεν θα σου πεις κανείς

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που έχουν προκαλέσει στον τρόπο που μετακινούμαστε τα Google Maps, δεδομένου ότι μας προσφέρουν την απαιτούμενη καθοδήγηση για να φτάσουμε γρήγορα και άκοπα σε έναν προορισμό δίχως να χαθούμε.

Οι Χάρτες της Google, ωστόσο, είναι πολλά περισσότερα από μια εφαρμογή που δείχνει τη διαδρομή την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης. Αυτοί κρύβουν και άλλες λειτουργίες, οι οποίες μολονότι είναι άγνωστες στους περισσότερους χρήστες του app μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Πού έχω παρκάρει το αυτοκίνητό μου;
Πόσες φορές μας έχει συμβεί να έχουμε ξεχάσει πού έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητό μας όταν επιστρέφουμε σε αυτό, ειδικά εφόσον βρισκόμαστε σε μια περιοχή που μας είναι άγνωστη;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έρχεται να λύσει μια λειτουργία των Google Maps που μας επιτρέπει να «μαρκάρουμε» στον χάρτη την τοποθεσία που έχουμε αφήσει το αυτοκίνητό μας σταθμευμένο.

Για να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει να πατήσουμε την μπλε κουκκίδα που δείχνει τη θέση μας στον χάρτη και να επιλέξουμε το σημείο ως «Αποθήκευση τοποθεσίας στάθμευσης». Στη συνέχεια, η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου μας θα συμβολίζεται με το γράμμα «P».

Το μόνο που έχεις να κάνουμε λοιπόν επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό είναι να ανοίξουμε το κινητό και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες.

Σε ποιο πρατήριο θα βρω φθηνή βενζίνη;
Με τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα να συνεχίζουν να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, οι οδηγοί επιμένουν στην αναζήτηση των πρατηρίων που θα τους επιτρέψουν να μειώσουν το κόστος ανεφοδιασμού.

Χείρα βοηθείας σε αυτή την προσπάθεια τους παρέχουν τα Google Maps. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή και να επιλέξουμε τα «Βενζινάδικα», κάτω από την κεντρική μπάρα αναζήτησης. Τότε, θα εμφανιστούν τα πρατήρια που βρίσκονται γύρω μας, αλλά και η τιμή διάθεσης της 95άρας βενζίνης.

Στη συνέχεια, εφόσον πατήσουμε πάνω σε ένα πρατήριο, τότε θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με τις τιμές όλων των καυσίων.

Πώς θα μειώσω την κατανάλωση καυσίμου;
Με τη Google να έχει θέσει ως προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τις μετακινήσεις μας, δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να επιλέξει τη διαδρομή στην οποία το ΙΧ του θα καταναλώσει το λιγότερο καύσιμο

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «ανοίξει» το Google Maps και να επιλέξει τον προορισμό του. Ακολούθως, πρέπει να πατήσει στις τρεις οριζόντιες τελείες στη δεξιά πάνω γωνία της οθόνης και να επιλέξει «Επιλογές Διαδρομής».

 

Στη συνέχεια πατάει «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου», αλλά και «Τύπος κινητήρα», επιλέγοντας ανάμεσα σε βενζίνη, diesel, ηλεκτρικό και υβριδικό. Μετά θα εμφανιστεί στον χάρτη η διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προεπιλεγμένη (by default) επιλογή είναι η βενζίνη. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Πηγή: carandmotor.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση