ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
22 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Επείγουσα προειδοποίηση ασφαλείας από την Microsoft: «Κάντε update αμέσως»

Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν συγκεκριμένα updates

H Microsoft ζητάει από τους χρήστες των Windows να εγκαταστήσουν αμέσως μία ενημέρωση στους υπολογιστές τους, μετά τον εντοπισμό σοβαρής ευπάθειας του συστήματος. Πρόκειται για το PrintNightmare, το οποίο επηρεάζει το Windows Print Spooler.

Όλα ξεκίνησαν όταν ερευνητές της Sangfor δημοσίευσαν κατά λάθος έναν οδηγό στον οποίο περιγράφεται πως κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευπάθεια. Περί τα τέλη Μαΐου οι ερευνητές έγραψαν στο Twitter ότι βρήκαν ευπάθειες συο εν λόγω σύστημα. Στη συνέχεια έσπευσαν να τη διαγράψουν, ωστόσο οι συγκεκριμένες αναφορές είχαν ήδη αναδημοσιευθεί.

Από την πλευρά της η Microsoft προειδοποίησε ότι χάκερ που εκμεταλλεύονται αυτές τις ευπάθειες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν προγράμματα, να δουν ή να διαγράψουν δεδομένα ή ακόμη και να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρηστών, με πλήρη δικαιώματα. Μάλιστα η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν συγκεκριμένα updates.

«Συστήνουμε να εγκαταστήσετε αυτά τα updates αμέσως», επισημαίνει ακόμη η εταιρεία. Σημειώνεται πως η εν λόγω προτροπή αφορά του χρήστες τόσο των Windows 10, όσο και των Windows 7.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
 |  TECH
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  TECH