ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Έτσι «φακελώνουμε» τους εαυτούς μας στο facebook

Το ίδιο το μέσο εξηγεί γιατί μας προτείνει συγκεκριμένα πράγματα

Η ερώτηση είναι όλο και πιο συχνή στα χείλη των χρηστών του Facebook: Γιατί καθημερινά βλέπουν ειδήσεις και ενημερώσεις για συγκεκριμένα θέματα ή από συγκεκριμένες σελίδες στη ροή τους; Η απάντηση είναι πιο απλή από ότι φανταζόμαστε. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και το Facebook θα μας αποκαλύπτει πλέον αναλυτικά πως γίνεται αυτό, μέσα από τη νέα λειτουργία "Γιατί βλέπω αυτή την ανάρτηση;".

Στην πράξη, μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, οι χρήστες του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου επηρεάζουν τον αλγόριθμο, στην ουσία "αυτοφακελώνονται" επιλέγοντας να επισκέπτονται συγκεκριμένες σελίδες, συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης, συγκεκριμένη θεματολογία. Όλα αυτά αναλύονται από τον αλγόριθμο που πρακτικά "σερβίρει" στους χρήστες αυτό που ακριβώς θέλουν να δουν, από εκεί που θέλουν να το δουν...

Είναι η πρώτη φορά που το Facebook θα δώσει μία τόσο λεπτομερή και αναλυτική εξήγηση στους χρήστες του για τις επιλογές τους. Βλέπετε π.χ. όλη την ώρα βίντεο με χαριτωμένα σκυλάκια και γατάκια; Τότε αυτά θα έχουν πρώτο λόγο στη ροή σας. Συνηθίζετε να ενημερώνεστε από δυο - τρεις συγκεκριμένες σελίδες; Η πλειοψηφία από τα ειδησεογραφικά θέματα που εμφανίζονται στις ενημερώσεις σας είναι από εκεί.

Η νέα επιλογή θα βρίσκεται στο μενού που υπάρχει επάνω δεξιά από κάθε ανάρτηση στη σελίδα των ενημερώσεων. Αντίστοιχη ενημέρωση θα έχουν σύντομα και για τις διαφημίσεις, ώστε να βλέπουν με ποιόν τρόπο έγινε η επιλογή τους για την προβολή συγκεκριμένων διαφημιστικών μηνυμάτων.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Η CL8 προσθέτει ακόμα μια νέα ανταγωνιστική λύση στο φάσμα των υπηρεσιών της, την υπηρεσία Microsoft Office 365
Προωθητική Ενέργεια
 |  TECH
X