ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το πάει μέχρι τέλους ο Παπασταύρου

Αποφασισμένος να σπάσουν τα κατεστημένα

Κάθε ταξίδι του στην Κύπρο και… θύελλα! Ο Σταύρος Παπασταύρου όποτε αφήνει για λίγο την Αμερική για να έλθει στην Κύπρο, έχοντας να ασχοληθεί και με σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν στην Ομόνοια, ξεσηκώνεται θαλασσοταραχή και επικρατεί χαμός σε κάθε λογής Μέσα. Είτε αυτά αφορούν στην Επικοινωνία-Ενημέρωση, είτε στην Κοινωνική Δικτύωση.

Από τότε που ο… ασκός του Αιόλου άνοιξε με εκείνες τις πολυσυζητημένες αναφορές του προέδρου της Ομόνοιας που αφορούν στη διαφθορά που υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στους ισχυρισμούς του… περί τιμοκαταλόγου, κάθε φορά που πατά το πόδι του στο νησί, το αστυνομικό ρεπορτάζ, οι κόντρες, ο χαρτοπόλεμος και άλλα, είναι σε έξαρση. Όπως η πανδημία με τον κορωνοϊό και τα κύματα εξάπλωσής του ένα πράμα.

Η περιβόητη κατάθεση για την οποία έγινε γνωστό πως έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου στο παρελθόν αναφορικά με τα κακώς κείμενα του κυπριακού ποδοσφαίρου, έχει καταστεί σε… αφορμή για διαμάχες. Και πρόκειται για διαμάχες σε πολλών ειδών πεδία και όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αφού το όλο ζήτημα αφορά και στην πολιτική του τόπου μας.

Από την μία ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δεν υπάρχει κατάθεση από τον Παπασταύρου, από την άλλη ο ερευνών λειτουργός Χάρης Σαββίδης είχε δηλώσει ότι υπάρχει κατάθεση και τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Μάλιστα σε μία εκπομπή Podcast (Legal Matters) με τον Χριστόφορο Χριστοφή στο πρόσφατο παρελθόν, για να χαρακτηρίσει το μέγεθος της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο είπε ότι «το μήκος ξεπερνά αυτό του Αμαζονίου». Κι ας είναι ο Νείλος ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός παγκοσμίως και όχι ο Αμαζόνιος...

Με απλά λόγια, ο Παπαχαραλάμπους αμφισβητεί την ύπαρξη κατάθεσης από τον Παπασταύρου, κάτι που ο Σαββίδης έχει αναλάβει προσωπικά. Για να έλθει την Πέμπτη (18/03) η εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου να επιβεβαιώσει πως την περασμένη εβδομάδα ο Παπασταύρου έδωσε κατάθεση (και) στην Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα όσα αναφέρονται μεταξύ των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, δεν αφορούν την Αστυνομία».

Ό,τι και να έγινε, ό,τι και να γίνει στο μέλλον, ένα είναι ξεκάθαρο: Ότι ο Παπασταύρου, αφουγκρασμένος τη δίψα του κόσμου της Ομόνοιας και διαπιστώνοντας πως οι πράσινοι για πολλά χρόνια ένιωθαν αδικίες για τα καλά στο πετσί τους, παρουσιάζεται αποφασισμένος να βάλει τον… θεμέλιο λίθο ώστε να ανθίσει το «τριφύλλι», να επιστρέψει στην κορυφή και παράλληλα να κάνει την αρχή ώστε να εξαλειφθεί η διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Με απλά λόγια, άρχισε κάποιου είδους δυναμική προσπάθεια ώστε να «σπάσουν», όπως τονίσε πριν από λίγο καιρό, διάφορα κατεστημένα.

Και με τις καταθέσεις του, αλλά και τις ανά καιρούς δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομόνοιας δείχνει διατεθειμένος να το πάει μέχρι τέλους και αυτό ενδυναμώνεται και από το κάλεσμά του τον περασμένο Δεκέμβριο προς τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη να μην αποδεχθεί τις παραιτήσεις/αποπομπή Μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ζήτησε να τους αφήσει να ολοκληρώσουν το έργο τους, εάν πράγματι εννοούσε ότι είναι αποφασισμένος να καθαρίσει «τον στάβλο του Αυγεία» στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο και να γίνει κατορθωτή η εξυγίανση, καθώς όπως τονίζει, είναι ένας καλός τρόπος να το αποδείξει.

Από εκεί και πέρα όμως, προκύπτει και το εξής ζήτημα. Το υλικό της κατάθεσής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, παραμένει στα χέρια του Σαββίδη και προκύπτει ερώτημα εάν τα άτομα που απαρτίζουν τη νέα Επιτροπή, τον διατηρήσουν στη θέση του ερευνώντα λειτουργού. Πάντως ο Σαββίδης έδειξε ότι δεν θα κάνει πίσω και ότι είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους.

Όλα τα πιο πάνω, συνθέτουν μία κυπριακή ποδοσφαιρική τηλενουβέλα. Είναι δεδομένο ότι οποιεσδήποτε οριστικές εξελίξεις θα αργήσουν να προκύψουν, ενώ κάθε φορά που έρχεται ο Παπασταύρου στην Κύπρο, ολοένα και περισσότερα θα βγαίνουν στον αφρό της επικαιρότητας. Ασχέτως αν, όσο υπάρχει κωλυσιεργία με το καθάρισμα «του στάβλου του Αυγεία», τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν… Ηρακλήδες στον 21ο αιώνα, ο πρόεδρος της Ομόνοιας παρουσιάζεται διατεθειμένος να τραβήξει το σκοινί όσο πάει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση