ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
11° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ο… τέλειος «γαμπρός»

Κούσουλος, ένας εργάτης που τα κάνει όλα και διακρίνεται στην Ομόνοια!

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Αν ο χαρακτηρισμός «μισταρκός» των παλιών εποχών, χρησιμοποιείτο και σήμερα και δη στο κυπριακό ποδόσφαιρο με την καλή έννοια, θα ταίριαζε στον Ιωάννη Κούσουλο σαν γάντι. Και πολλές φορές σε παλιές κυπριακές σειρές, οι μισταρκοί γίνονταν οι τέλειοι γαμπροί για τα αφεντικά τους των οποίων η θυγατέρα τάιζε αβέρτα χυλόπιτες σε πλουσιόπαιδα.

Υπηρέτη της ιδέας της Ομόνοιας να τον χαρακτηρίσεις; Εργάτη μέσα στο γήπεδο που περνάνε όλες οι δουλειές από τα πόδια του; Σαν ποδοσφαιρικό εκσκαφέα ή τραχτέρ που σκάβει, οργώνει και προετοιμάζει το έδαφος; Δεκτά όλα. Ταιριαστό και το κλισέ «τα κάνει όλα και συμφέρει».

Κι αν στην προηγούμενη σεζόν «εξαφανιζόταν» κατά διαστήματα από τον Χένινγκ Μπεργκ με λογική εξήγηση, φέτος ο 24χρονος Κύπριος άσος της Ομόνοιας, με την προσφορά του έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται ότι στην εκτίμηση όλων στην ομάδα και κυρίως στου κόσμου, είναι ψηλότερα από πολλούς πρωτοκλασάτους, ακριβοπληρωμένους και πολυδιαφημισμένους ξένους του «σήμερα» και του «χθες». Δεν το κάνει όμως, κι αυτό είναι προς τιμήν του και καμάρι του… Διότι άλλο να δουλεύεις σκληρά, να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις και άλλο η έπαρση.

Τού πάνε όλα πρίμα στην τρέχουσα περίοδο του Κούσουλου σε όλους τους τομείς της ζωής του και εδώ είναι που η επιστήμη της Ψυχολογίας έρχεται και βάζει το λιθαράκι της

Ο Κούσουλος σε μία ομάδα η οποία δεν διακρίνεται μονάχα από τις επιδόσεις της που την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας και τη διατηρούν εκεί, κατάφερε το εξής: Λάμπει σε υψηλό επίπεδο και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Μετράει φέτος 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μπορεί να προσφέρει σε τρεις τουλάχιστον θέσεις και διακρίνεται σε αυτήν που θεωρείται ως η φυσική του, δηλαδή «κόφτης». Ασχέτως αν στην Ομόνοια άργησε κάπως να χρησιμοποιηθεί εκεί που του ταιριάζει στον απόλυτο βαθμό, το «κάλλιο αργά παρά ποτέ» ισχύει για τον ίδιο και όσους πίστεψαν και πιστεύουν στις δυνατότητές του.

Και δεν είναι άριστος μονάχα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δηλαδή να «κόβει» και να αναχαιτίζει τους αντιπάλους. Τα καταφέρνει ενίοτε και στον δημιουργικό τομέα, ενώ με την γκολάρα του απέναντι στον Ολυμπιακό, έφθασε στα τέσσερα τέρματα και η κάθε ξεχωριστή φορά που «είδε δίχτυα», έχει τη δική της σημασία για τον ίδιο και την ομάδα του. Με τέτοια επιτεύγματα και επιδόσεις, πώς να μην έχουν επιπλέον λόγους οι φίλοι της Ομόνοιας να αισιοδοξούν;

Τού πάνε όλα πρίμα στην τρέχουσα περίοδο του Κούσουλου σε όλους τους τομείς της ζωής του και εδώ είναι που η επιστήμη της Ψυχολογίας έρχεται και βάζει το λιθαράκι της, αφού όταν ένας παίκτης είναι χαρούμενος εκτός γηπέδου, είναι και εντός και βοηθείται από αυτό προσφέροντας ολοένα και περισσότερο. Και αντίστροφα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση