ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ουάρντα, κυπριακές ομάδες και... λαβύρινθος

Kάπου καταντάει κουραστικό το θέμα με τον Αιγύπτιο, κάθε φορά που αναζητεί ομάδα

Το Καλοκαίρι του 2022 ολοκληρώνεται οριστικά ένα μεγάλο «κεφάλαιο» για τον ΠΑΟΚ. Ο Αμρ Ουάρντα θα μείνει οριστικά ελεύθερος από τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.

Τα εισαγωγικά στη λέξη «κεφάλαιο» δεν μπήκαν τυχαία, αφού όντως πρόκειται για έναν παίκτη που εύκολα αποτελεί αφορμή για να συνταχθεί και να κυκλοφορήσει ένα μικρό βιβλίο με βάση την παρουσία (ή «παρουσία») του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και γενικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα βιβλίο που σίγουρα η ανάγνωσή του θα είναι απόλαυση…

Γεμάτο από ιστορίες εντός και εκτός γηπέδων, καθότι δεν είναι λίγες οι φορές που πρόσφερε γέλιο στον αγωνιστικό χώρο ή έχει «κρεμάσει» την ομάδα του, ενώ είναι γνωστό και με αποδείξεις πόσο… ατίθασός είναι και πόσο λατρεύει το «κυνήγι» γυναικών, αφού δεν είναι λίγες αυτές οι οποίες έβγαλαν στη φόρα τα μηνύματα που τους έστελνε. Από κάθε γωνία της Ελλάδας…

Πάμε τώρα και στα δικά μας. Ο ενθουσιασμός από μερικά κυπριακά ηλεκτρονικά μίντια όταν έγινε γνωστό πως τέθηκε εκ νέου εκτός πλάνου στον ΠΑΟΚ, ήταν μεγάλος. Δεν χάθηκε η ευκαιρία για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι «πιθανόν» να προκύψει ενδιαφέρον από μία ή περισσότερες κυπριακές ομάδες. Μπορεί… Δεν διαφωνεί κάποιος. Ωστόσο, το θέμα με τον Αιγύπτιο διεθνή σε κάθε μετεγγραφική σχεδόν περίοδο τον τελευταίο ένα χρόνο, αρχίζει να καταντάει αστείο σε βαθμό που θα τολμούσα να υποστηρίξω την άποψη πως ένας λαοφιλής κυπριακός σύλλογος, εάν θέλει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, ούτε θα γυρίσει να κοιτάξει τον Ουάρντα, ακόμη κι αν η προσπάθεια να κάνει τον παίκτη κατά κάποιο τρόπο δικό του (π.χ. με δανεισμό ή αγορά αν μείνει ελεύθερος νωρίτερα) είναι σχετικά εύκολη.

Ο αριθμός των προπονητών οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον 27χρονο εξτρέμ από τότε που ο τελευταίος πήγε στην Ελλάδα, ίσως να είναι και διψήφιος. Κανείς, εκτός από τον Πάμπλο Γκαρσία (για λίγο) δεν βρήκε το κουμπί του. Έκανε σπουδαία παιχνίδια όσα χρόνια αγωνίζεται στην Ελλάδα, δεν αντιλέγει κανείς και αυτό επιβεβαιώνει την αξία του, αλλά όλα τα υπόλοιπα «γύρω» από το ταλέντο του, επιβεβαιώνουν και αυτό που λένε πολλοί επαγγελματίες που τον γνωρίζουν πως αποκτώντας τον Ουάρντα, είναι «σαν να βάζει μία βόμβα στα αποδυτήρια».

Δε χωράει αμφιβολία ότι ο Αιγύπτιος άσος ποδοσφαιρικά έχει αξία. Είναι ποιοτικός, με άρτια τεχνική κατάρτιση, έχει το απρόβλεπτο και στην καλή του μέρα μπορεί να δώσει πολλές λύσεις σε μια ομάδα. Όμως, σε ένα κλαμπ δεν παίζουν ρόλο μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες οι οποίες είναι σημαντικές. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που συχνά-πυκνά δημιουργεί… θέματα και καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορείς να έχεις ποτέ ήσυχο το κεφάλι σου έχοντας αυτόν τον παίκτη. Η χημεία, που αποτελεί πολλές φορές το Α και το Ω, όπως και τα «καλά αποδυτήρια», όπως συνηθίζουμε να λέμε, μπορούν να χαλάσουν για… πλάκα με τον Ουάρντα στο ρόστερ. Ο χαρακτήρας του αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντας ώστε να κάνει κάποια ομάδα κίνηση απόκτησής του.

Μόνο και μόνο που ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, διέμενε σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό και «κορόιδευε» τους πάντες ότι ταξίδεψε στο νησί μας για να κλείσει σε ομάδα και σε όποιον τον ρωτούσε τού έλεγε για διαφορετική ομάδα, λέει πολλά. Είχε δημιουργηθεί ένα μίνι… μπάχαλο τότε στα ηλεκτρονικά Μέσα. Λαβύρινθος… Κάτι το οποίο ανάγκασε τον Απόλλωνα, την Ομόνοια και την Ανόρθωση (ομάδες για τις οποίες γράφτηκε ότι δήθεν ενδιαφέρθηκαν) να διαψεύσουν.

Πάντως, μιλώντας με κάποιους στην Ελλάδα οι οποίοι βγάζουν το ψωμί τους από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και τυγχάνει να έχουν επαφές με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του Ουάρντα, μας μετέφεραν πως «με τον “τρελό” άκρη δεν θα βγάλετε, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα και πιθανόν να χάνετε και τον χρόνο σας». Άσε που ένας «θεούλης» μας μετέφερε επί λέξη ότι «πέρσι είχε πάει στην Αθήνα, έλεγε σε όλους ότι κλείνει στον ΠΑΟ, έβαζε φανέλα με το τριφύλλι των Μπόστον Σέλτικς και το διαφήμιζε στις αναρτήσεις του και δεν έγινε τίποτα».

Φαίνεται ότι στον Ουάρντα αρέσει να δουλεύει ψιλό γαζί* πολύ κόσμο. Καλή η πλάκα, αλλά κάπου καταντάει κουραστικό το θέμα με τον Αιγύπτιο, κάθε φορά που αναζητεί ομάδα.

*Η ευρέως γνωστή έκφραση «δουλεύω κάποιον ψιλό γαζί», σημαίνει ότι τον κοροϊδεύω με τέτοιον επιδέξιο τρόπο, που δεν γίνομαι αντιληπτός. Το γαζί είναι το πολύ πυκνό ράψιμο με την ραπτομηχανή, το δε ψιλό γαζί ίσα-ίσα που γίνεται αντιληπτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση