ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
27 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια: Εμπόδια, σενάρια και... αλαλούμ

Κυπριακή ποδοσφαιρική σεζόν χωρίς εκκρεμότητες, δεν γίνεται...

Τα εμπόδια τα οποία συναντάει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, για ορισμό νέας ημερομηνίας διεξαγωγής του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια μετά από την διακοπή του στο 20ό λεπτό λόγω πυκνής ομίχλης, είναι πολλά. Όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί μέσα στο 2022, αφού είναι αδύνατο να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής και να ολοκληρωθεί σε κάποια μέρα μέσα στον Δεκέμβριο.

H μοναδική διαθέσιμη Τετάρτη είναι η 29η Δεκεμβρίου, όμως, λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι αδύνατο να υπάρχει αγωνιστική δράση, λόγω και της απουσίας των ξένων/κοινοτικών παικτών που φεύγουν απ’ την Κύπρο εκείνες τις ημέρες.

Ο Ιανουάριος, μέσα στον οποίο είναι πολύ πιθανόν να οριστεί ημερομηνία για το «αιώνιο» ντέρμπι, «βάζει» κι αυτός τα εμπόδιά του, αφού είναι ο μήνας της διεξαγωγής του Κόπα Άφρικα και αυτός κατά τον οποίο οι ομάδες δικαιούνται να προβούν σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους αξιοποιώντας τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο.

Ανεπίσημα, κάποια από τα σενάρια που σκέφτηκαν διάφοροι και τα οποία ασφαλώς δεν υιοθετούμε είναι τα εξής:

1) Να διεξαχθεί το «αιώνιο» ντέρμπι στις 22 Δεκεμβρίου που είναι ημέρα Τετάρτη στη θέση του εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΛ και να μεταφερθεί αυτή η αναμέτρηση σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτό, αν πάρει περίοπτη θέση μέσα στο μυαλό των ανθρώπων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ και μεταφερθεί στις ομάδες, είναι λογικό να προκύψουν και κάποιες αντιδράσεις.

2) Να αναβληθεί η 12 αγωνιστική (πρεμιέρα β’ γύρου) και να μεταφερθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, ώστε να παιχτεί μονάχα αυτό το παιχνίδι το προσεχές σαββατοκύριακο.

Οποιαδήποτε απόφαση κι αν παρθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, οι άνθρωποι από τους οποίους αποτελείται καλούνται να την πάρουν σύντομα, διότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και κανείς άλλωστε δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα στην Ομοσπονδία, αφού τα πάντα σχεδόν αυτές τις μέρες «νεκρώνουν» στα γραφεία της εκεί στην Έγκωμη.

Με τη διακοπή του «αιωνίου» ντέρμπι, οι εκκρεμότητες στο πρωτάθλημά μας έγιναν τρεις, αφού πέραν από το Ομόνοια - ΑΕΛ, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων είχε αναβληθεί και το ΠΑΕΕΚ Κερύνειας - Ανόρθωσης, επίσης παιχνίδι της πρεμιέρας και το οποίο ορίστηκε κι αυτό την Τετάρτη τις 22 Νοεμβρίου. Και μην ξεχνάμε και το κύπελλο, διότι κι αυτό κάποια φάση θα συνεχιστεί.

Πάντως σε αυτή τη χώρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον πότε επιτέλους θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μία ποδοσφαιρική σεζόν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που τίθενται εξ αρχής και χωρίς να προκύπτει η μία εκκρεμότητα μετά την άλλη. Και κυρίως, πότε θα πάψει η ηγεσία του κυπριακού ποδοσφαίρου να αναζητεί λύσεις αφότου προκύψουν θέματα που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή μίας ποδοσφαιρικής περιόδου. Και πότε επιτέλους θα φθάσουν σε σημείο να έχουν λύσεις έτοιμες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση