ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέληση υπάρχει;

Βρείτε τους τρόπους, βελτιώστε το νομικό πλαίσιο

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Προς τι η έκπληξη κάποιων, για τη νέα… φουρνιά φακέλων με αποστολέα την ΟΥΕΦΑ και παραλήπτη την ΚΟΠ και κατ’ επέκταση το κυπριακό ποδόσφαιρο; Ποτέ δεν έπαψαν οι σχετικές εκθέσεις, με στοιχεία για ασυνήθιστη στοιχηματική κίνηση, να αποστέλλονται στην Κύπρο.

Τα «περίεργα» άλλωστε, δεν σταμάτησαν ποτέ να συμβαίνουν σε κυπριακά γήπεδα, είτε σε φιλικά, είτε σε επίσημα παιγνίδια. Απλά, ο μη καταλογισμός σε αρκετές περιπτώσεις ευθύνης, περνούσε το θέμα στα… μουλωχτά αν και ο περισσότερος κόσμος το’ χε τούμπανο και οι αρμόδιοι κρυφό καμάρι!

Καλή και η προσπάθεια των άμεσα εμπλεκομένων στις σχετικές υποθέσεις, να πείσουν για την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό τους. Μα εμείς; Ποτέ και κανείς δεν έχει σχέση με το στοίχημα, ποτέ και κανείς δεν ευθύνεται. Λες και από μόνα τους κάποια παιγνίδια «στήνονται», λες και δια μαγείας «φορτώνονται» τρελά λεφτά σε συγκεκριμένα είδη στοιχήματος και κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική προβλέψεων αναλόγως της δυναμικότητας κάποιων ομάδων...

Μην τα πολυλογούμε, τέτοιους είδους καταστάσεις είχαμε, έχουμε και θα έχουμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όσο θα υπάρχει δυνατότητα να αποκομίσει κάποιος οικονομικά οφέλη από αυτό. Τέτοιου είδους καταστάσεις θα εκλείψουν μόνο αν εκλείψουν και οι αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου από τα στοιχήματα σε όλο τον κόσμο. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται, ρεαλιστικό στόχο δεν το λες, οπότε πάμε παρακάτω. Και αφού να εξαλείψουμε το κακό δεν μπορούμε, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον για το μετριασμό του προβλήματος.

Όχι όμως με… ευχολόγια, ούτε με απλές… καταδίκες. Πράξεις η μόνη απάντηση και η λύση δεν είναι η επιβολή προστίμων από την ΚΟΠ. Καλή η έκφραση της αποφασιστικότητας σας κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, η Αστυνομία ωστόσο αδυνατεί να στοιχειοθετήσει υπόθεση και ας γέμισαν τα ράφια του Αρχηγείου από τις εκθέσεις – φακέλους της ΟΥΕΦΑ.

Βρείτε τους τρόπους, βελτιώστε το νομικό πλαίσιο, δώστε τις ανάλογες εξουσίες και τη δυνατότητα στους ανακριτές μπας και βρούμε μια άκρη. Το πρώτο και κύριο είναι η θέληση και η πραγματική βούληση να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του, να «ενοχληθούν» όλοι όσοι με την ανοχή ή την αδράνεια της πολιτείας αλωνίζουν εδώ και χρόνια στα κυπριακά γήπεδα.

Τα υπόλοιπα (στοιχεία και τεκμήρια) ίσως τα βρούμε στην πορεία…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X