ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Στη νήσο των προπονητών!

Δεν είναι αποκλειστικό κυπριακό φαινόμενο, στη χώρα όμως έχουμε σε πολλές περιπτώσεις φθάσει στην υπερβολή

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Όχι που θ’ αργούσε ο Τόμας Ντολ να μπει στο στόχαστρο της κριτικής και των προπονητών της κερκίδας. Λάθος στήσιμο, λανθασμένες επιλογές παικτών σε κάποιες θέσεις και αλλαγές που δεν άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Υπενθυμίζουμε, του αγώνα κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ...Είναι ο ίδιος προπονητής, για τον οποίο τα σχόλια τις προηγούμενες εβδομάδες… περιλάμβαναν χαρακτηρισμούς περί μετρ της τακτικής, μιλούσαν για κινήσεις ματ στον αντίπαλο προπονητή και κατέληγαν στον άνθρωπο που… αναγέννησε την κατάλληλη και κρίσιμη στιγμή την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Εκπλήσσεται κάποιος από το σκηνικό των τελευταίων ημερών και μετά τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης στην Ολλανδία; Μάλλον όχι. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος προπονητής ο Τόμας Ντολ που περνά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποθέωση στην μερική έστω απαξίωση.

Στην Ολλανδία και κόντρα στην Αϊντχόβεν, βλέποντας τον Απόλλωνα αρχικά να διαχειρίζεται πολύ καλά τον αγώνα, ο Σοφρώνης Αυγουστή ήταν «μάγκας» προπονητής, που δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο. Μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, σοβαρά ατομικά λάθη έφεραν τρία απανωτά γκολ για τους Ολλανδούς και ο προπονητής του Απόλλωνα έγινε ξανά… λίγος στην τακτική, ανήμπορος για το βήμα παραπάνω και looser στα καθοριστικά και κρίσιμα παιγνίδια! Σαφώς και σε μια αποτυχία, ο κάθε προπονητής έχει το μερίδιο της δικής του ευθύνης και ίσως το μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους. Ούτε άλλοθι μπορεί να αποτελεί, το γεγονός πως η κριτική που ασκείται γίνεται εκ των υστέρων. Δουλειά του είναι, αυτή λογικά πρέπει να είναι η δυνατότητα του και γι’ αυτό το λόγο προσλαμβάνεται, για να μπορεί να λειτουργεί και να επιλέγει (σωστά) εκ των προτέρων. Στερείται, ωστόσο, λογικής η αποθέωση και η απαξίωση από το ένα παιγνίδι στο άλλο, από το πρώτο μέχρι το δεύτερο ημίχρονο.

Δεν είναι αποκλειστικό κυπριακό φαινόμενο, στη χώρα όμως έχουμε σε πολλές περιπτώσεις φθάσει στην υπερβολή. Φταίει ίσως η κουλτούρα μας, η ποδοσφαιρική μας παιδεία, το πάθος μας για το άθλημα, στα σίγουρα όμως φταίει η μικρή μας… ποδοσφαιρική κοινωνία, που επιτρέπει στους ξερόλες και στους προπονητές της κερκίδας να… επεμβαίνουν, να επηρεάζουν και κάποτε να καθορίζουν αποφάσεις! Φταίμε και εμείς, στα ΜΜΕ, που επιτρέπουμε σε μεγάλο βαθμό, να… ανθεί το φαινόμενο αυτό.

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X