ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περί ηθικής ο λόγος

Επιβάλλεται η προάσπιση των συμφερόντων της κάθε ομάδας, στα σωστά πλαίσια και στις σωστές προβλεπόμενες διαδικασίες

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Άποψη μου είναι, πως για ηθική στο κυπριακό ποδόσφαιρο κανείς δεν πρέπει να μιλά, τουλάχιστον όσοι βρίσκονται σε αυτό, σε καίρια πόστα, για πάνω από ένα χρόνο. Γιατί ακόμη και αυτοί που μένουν εκτός από πράξεις και ενέργειες πέραν από την ηθική, έχουν ευθύνη που ανέχονται κάποιους άλλους, που σιωπούν και μένουν πίσω…

Και κακώς προβάλλουν κάποιοι θέμα ηθικής, στην περίπτωση της υπόθεσης Φράνσις Ουζόχο. Και γιατί πρέπει να είναι θέμα ηθικής; Διεξάγεται ένα πρωτάθλημα στο οποίο η κάθε ομάδα που συμμετέχει προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους της, κάτι που σημαίνει πως για να τα καταφέρει θα πρέπει να υπερισχύσει των αντιπάλων της.

Αν ο αντίπαλος υπερισχύσει στο γήπεδο καλώς, αν το πετύχει χρησιμοποιώντας άλλα μέσα, σαφώς και θα πρέπει να προκύψει αντίδραση και μάλιστα επιβάλλεται, σε μια τέτοια περίπτωση, η προάσπιση των συμφερόντων της κάθε ομάδας, στα σωστά πλαίσια και στις σωστές προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην περίπτωση Ουζόχο, η αμφιβολία από την πλευρά που αυτή εκφράζεται, ως προς το νόμιμο της συμμετοχής του στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν έχει να κάνει ούτε με ανθρώπινο λάθος, ούτε με απροσεξία, ούτε με λανθασμένη ερμηνεία ενός κανονισμού ή μιας παραγράφου από τις πολλές της προκήρυξης. Όλα αυτά, άλλωστε, στην ουσία απορρίπτονται και από τις θέσεις της ομάδας που θεωρεί ότι προκύπτει αντικανονική συμμετοχή.

Στην περίπτωση Ουζόχο δεν μιλάμε για το ενδεχόμενο διαδικαστικού λάθους. Αυτό που βρίσκεται υπό εξέταση και έρευνα είναι το ενδεχόμενο ποινικού αδικήματος, πιο απλά μιας σκόπιμης και παράνομης ενέργειας, άρα καμία σχέση με το… γνωστό «οι βαθμοί κερδίζονται στα γήπεδα»..

Στην περίπτωση αυτή, η ηθική, αφού γι’ αυτήν γίνεται μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες μέρες, λογικά επιβάλλει τη διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση του θέματος, με τρόπο και σε βαθμό που καμία σκιά να μην μείνει. Με τρόπο που το όποιο αποτέλεσμα να είναι απόλυτα σεβαστό και από τις δύο πλευρές.

Με τρόπο τέτοιο, που ο φάκελος Ουζόχο να μην βρεθεί στο ίδιο ράφι με πολλές άλλες υποθέσεις τα τελευταία χρόνια, για τις οποίες άκρη δεν βρέθηκε και μόνο… τάτσα έμεινε στην ηθική και στην γενικότερα εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου…

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ

Ακούει κανείς;

Δυστυχώς, σύνηθες το φαινόμενο, να παραπέμπονται ενώπιον του κυρίου Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ποδοσφαιριστές ομάδων παίδων και ...
Γιώργος Λογίδης
X