ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατανόηση να υπάρχει…

«Σωπάστε να περάσουμε και φέτος και υπομονή μέχρι το VAR να έρθει…»

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Έτσι και αλλιώς, ελάχιστες ήταν από την αρχή οι πιθανότητες για κάθοδο ξένων διαιτητών. Δεν θα αποτελούσε λύση στα προβλήματα της κυπριακής διαιτησίας, θα μας γλίτωνε όμως από πολλά προβλήματα.

Ίσως τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά, αν η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο γινόταν το περασμένο καλοκαίρι, με άνεση χρόνου αλλά και δυνατότητα σωστής αξιολόγησης και κατάλληλου προγραμματισμού, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σε πολλά από τα σοβαρά προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να εξευρεθούν λύσεις αν αξιοποιούσαμε την καλοκαιρινή περίοδο, αν γενικότερα λειτουργούσαμε εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων και αναλόγως…

Από την άλλη, η πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΟΠ, μετά την άτυπη γενική συνέλευση των σωματείων, περισσότερο με παραδοχή μοιάζει, αντί για απόρριψη με επιχειρήματα, της θέσης πως μόνο με ξένους διαιτητές τελειώνει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα.

H ΚΟΠ ενημέρωσε, πως ο πρόεδρος της Γιώργος Κούμας, ανέλυσε στα σωματεία το πλάνο για τον «εμβολιασμό της διαιτησίας με νέους διαιτητές. Στην ουσία παραδοχή, πως με το υφιστάμενο «ρόστερ» διαιτητών δύσκολα τελειώνει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα.

Λες και το πρόβλημα έχει να κάνει με γερασμένους διαιτητές, λες και οι πιο νέοι που σφυρίζουν τα τελευταία χρόνια έχουν καλύτερη απόδοση… Τη στιγμή που θα έπρεπε να συζητηθεί η αναγκαιότητα ή όχι για ξένους διαιτητές, ο πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωνε για το πλάνο και τον σχεδιασμό εφαρμογής του VAR τον επόμενο χρόνο.

Κάτι σαν παραδοχή, πως μόνο με τη χρήση της τεχνολογίας μπορούμε να αποφύγουμε κάποια έστω από τα σοβαρά λάθη των διαιτητών μας. Πιο απλά, σωπάστε να περάσουμε και φέτος και υπομονή μέχρι το VAR να έρθει…

Ζήτησε κατανόηση ο πρόεδρος της ΚΟΠ και συνεργασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως θα επιδειχθεί κατανόηση απ’ όσους θα βρεθούν στην πλευρά των αδικημένων από σοβαρά διαιτητικά λάθη;

Υπάρχει κανείς που μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί τα σωματεία δεν αντιδρούν; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει, γιατί από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων θεωρεί πως βρίσκεται στη πλευρά των αδικημένων, δεν προκύπτει μια οργανωμένη προσπάθεια αλλαγής κάποιων δεδομένων και χρόνιων καταστάσεων στην κυπριακή διαιτησία;