ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το φαινόμενο «διαρκείας» και Λεμεσός

Είναι σαφές πως ο λεμεσιανός δεν έχει την κουλτούρα και απαιτεί νέο γήπεδο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μέσα στις μεταγραφικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στην καλοκαιρινή ποδοσφαιρική νόρμα, είναι και αυτές για τα εισιτήρια διαρκείας που πάντα ενδιαφέρουν και γοητεύουν το φίλαθλο κοινό. Είναι το πιο σημαντικό, μη εγγυημένο, έσοδο για τις ομάδες μας τα διαρκείας και για την προώθησή τους στήνονται ολόκληρες καμπάνιες. Κάπου πετυχαίνουν, κάπου όχι τόσο αλλά υπάρχει και το φαινόμενο Λεμεσός: ό, τι κι αν τους κάνεις δεν «ψήνονται».

Είναι η κουλτούρα τέτοια και το παράπονο για το γηπεδικό ζήτημα τόσο μεγάλο που δεν πείθονται. Είναι, είμαστε αν θέλετε, και αγύριστα κεφάλια αυτοί οι Λεμεσιανοί

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τα 3000 και πάει για τις 4000, η Ανόρθωση ανακοίνωσε τις 2000, η Ομόνοια είναι θέμα χρόνου να το κάνει και η ΑΕΚ ξεπέρασε τα 1000 και πάει για τα 1500. Βάλαμε στην κουβέντα τις ομάδες αυτές που παραδοσιακά έχουν τα περισσότερα ενώ η Νέα Σαλαμίνα μόλις προ ημερών τα παρουσίασε.

ΑΕΛ και Απόλλων; Η ΑΕΛ έχει και μετρητή που γράφει 308 κάρτες και 73 αντικάρτες. Ο Απόλλων καμιά 800 τελευταία φορά που ενημέρωσαν.

Μιλάμε για την ΑΕΛ που πήρε κύπελλο μετά από 30 χρόνια και έναν Απόλλωνα σταθερά διεκδικητή και ΟΚ δεχτή η απογοήτευση για τα περσινά αλλά η Ανόρθωση και η Ομόνοια τα πήγαν καλύτερα; Ούτε οι πιο φανατικοί δε θα έλεγαν κάτι τέτοιο!

Η εξήγηση για το γεγονός δεν είναι μια, αλλά ουσιαστικά καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα. Όλοι οι άλλοι πήγαν μπροστά ως προς το τι παρέχουν στο κοινό τους αλλά οι Λεμεσιανοί στάλωσαν. Καλεί ο Καραπατάκης τον ΑΕΚτζή να κάνει διαρκείας στην Αρένα, οι άλλοι στο ΓΣΠ και το Παπ. Ο Κίρζης με το Σοφοκλέους ζητάνε από το κοινό να πληρώσει κάρτα για να βλέπει κολώνες και να μην έχει καν θέση εκτός κι αν πάρει από το πολύ ακριβό! Άσε που οι Λεμεσιανοί είναι και πιο αντιδραστικοί και άμα πουν πως δεν πάνε γήπεδο με κάρτα, δεν πάνε ούτε τη Ρεάλ να τους φέρεις. Τώρα που γράψαμε Ρεάλ, ο Λεμεσιανός έχει σιχαθεί να βλέπει εκτός πόλης την ομάδα του στην Ευρώπη. Για τον ΑΠΟΕΛίστα, το legend του παρέχει δυνατότητα να δει έξι ματς στην Ευρώπη, αν μπει ομίλους, ΓΣΠ. Αν δοκίμαζαν οι Λεμεσιανοί να κάνουν κάτι ανάλογο ποιον θα έπειθαν αφού θα έπρεπε να πηγαίνουν ΓΣΠ τα βράδια;

Ουσιαστικά, το βασικό κίνητρο που έχει ένας οπαδός των δυο της Λεμεσού να κάνει κάρτα είναι η αγάπη προς την ομάδα και η θέληση να την στηρίξει. Η «αντικάρτα» της ΑΕΛ είναι μόνο αυτό άλλωστε, αφού την παίρνεις αλλά γήπεδο δε θα πηγαίνεις γιατί απέχεις! Όποιος έχει απαιτήσεις να πληρώνει για να παίρνει άνετες συνθήκες θέασης και διασκέδασης κατά τη διάρκεια των αγώνων, στο «Τσίρειο» δεν πλησιάζει καν.

Είναι απόλυτα κατανοητή η απογοήτευση, ειδικά του Ανδρέα Σοφοκλέους, για τα διαρκείας. Έχει το παράπονο πως δεν ήρθε ποτέ ο κόσμος μαζικά να τον στηρίξει παρά το γεγονός πως έφερε επιτυχίες που οι μισοί ΑΕΛίστες ούτε καν τις είδαν ποτέ τους. Επίσης ο αριθμός 308 είναι εξευτελιστικός ανεξαρτήτως δεδομένων και συνθηκών. Όμως είναι η κουλτούρα τέτοια και το παράπονο για το γηπεδικό ζήτημα τόσο μεγάλο που δεν πείθονται. Είναι, είμαστε αν θέλετε, και αγύριστα κεφάλια αυτοί οι Λεμεσιανοί…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X