ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το δικό μας Wimbledon, του δικού μας Μάρκου

Ξεκινά την προσπάθεια στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είχε ωριμάσει και μέσα μας η ιδέα πως σύντομα θα έπρεπε να βιώσουμε την αποχώρηση του Μάρκου Παγδατή από τα γήπεδα του τένις, όμως το είχαμε στο μυαλό μας να συμβεί κάπου στο Τόκιο. Ο ίδιος ο Μάρκος αυτό το στόχο είχε και δούλεψε με γυμναστή τον Αντώνη Κέζο προκειμένου να φανεί ανταγωνιστικός και να πάρει ένα εισιτήριο για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Προφανώς αλλιώς τα θες και τα σχεδιάζεις τα πράγματα καμιά φορά κι έτσι ο κορυφαίος όλων, ο πιο διάσημος κύπριος αθλητής της σύγχρονης εποχής χρειάστηκε να ψάξει μια άλλη ιδανική συγκυρία για να πει το αντίο. Οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν να είναι ανταγωνιστικός τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε για να έχει ελπίδες για Τόκιο.

Έτσι, η απόφαση των διοργανωτών του κορυφαίου τουρνουά στον κόσμο Wimbledon να του δώσουν Wilcard, έφερε ξαφνικά μια ευκαιρία να κάνει μια τελευταία βόλτα στο παλκοσένικο και να αποχαιρετήσει τη σκηνή ιδρώνοντας απέναντι στους καλύτερους. Όπως έκανε από το σωτήριο έτος 2005 γυρνώντας όλη τη γη, όπως έκανε από το Γενάρη του 2006 που έκανε ακόμα και άτομα που δεν είχαν ιδέα τι είναι το άθλημα να κάτσουν μπροστά στις οθόνες τους για να τον δουν. Να πάνε αεροδρόμιο να τον υποδεχθούν.

Μπορεί τις προσδοκίες που ο ίδιος καλλιέργησε με την εικόνα που είχε τότε, τελικό στην Αυστραλία, ημιτελικά στο Λονδίνο, να μην μπόρεσε να τις δικαιώσει στην πορεία του χρόνου, όμως έκανε αρκετά για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ξέροντας πως το τένις στην Κύπρο έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Αν σήμερα έχουμε ακαδημίες γεμάτες παιδιά να παίζουν και ταλέντα να εμφανίζονται στη σκηνή, το οφείλουμε στον Μάρκο που έβαλε το άθλημα στα σπίτια μας και το Cyprus στα πέρατα της γης. Για χάρη του είδαμε και την πρώτη οργανωμένη κερκίδα του αθλήματος από τους παθιασμένους ομογενείς στην Αυστραλία. Ο Άντι Ρόντικ δεν πίστευε στα αυτιά του όταν τους άκουγε. Μετά συνήθισαν όλοι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απίθανη ματσάρα με τον Αντρέ Άγκασι, όταν ήταν στην τωρινή θέση του Μάρκου. Αν τον κέρδιζε, θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του κορυφαίου Αμερικανού και τελικά έχασε σε ματς που όποιος το είδε να το ξεχάσει αποκλείεται. Μπορεί να γράψει κανείς άπειρα παραδείγματα αλλά μας ήρθε στο μυαλό εκείνο λόγω της συγκυρίας που προκύπτει.

Για το Wimbledon το πιθανότερο είναι πως θα κάναμε αφιέρωμα ανεξαρτήτως άλλων θεμάτων που θα το αφορούσαν: πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά ραντεβού κάθε χρόνο. Φέτος όμως, αξίζει όλης της προσοχής μας γιατί κάθε match point που θα έχει εις βάρος του ο Μάρκος θα σημαίνει τέλος η παράταση στην καριέρα του.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι μεταδόσεις και ευχή όλων μας να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Να απολαύσει τη στιγμή του και να πάρει το χειροκρότημα που του αναλογεί. Η Cytavision θα μεταδίδει καθημερινά αρκετούς αγώνες από το grand slam τουρνουά και σίγουρα θα δούμε και Μάρκο. Να του ευχηθούμε να πάει τόσο μακριά που να μας στείλει και πάλι στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούμε όπως τότε. Αν και θα έπρεπε να είμαστε εκεί ούτως ή άλλως. Μάρκο Παγδατή, σε ευχαριστούμε!

*Δημοσιεύθηκε στις Τηλεώρες

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X