ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θα σοβαρευτούμε ποτέ;

Μια ζωή ο καθένας το μακρύ και το κοντό του

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Δε θα ασχοληθώ σε αυτό το κείμενο με το εθνικό μας σπορ της κωλοτούμπας, αν και θα μπορούσα. Είναι απίστευτο όμως το γεγονός πως κανένας δε λέει να καταλάβει ποια είναι η κρισιμότητα της κατάστασης και ακόμα πάμε το βκιολίν μας.

Ακούς να λένε να τελειώσει όπως είναι τώρα. Αν γίνει αυτό, βάλτε στην κουβέντα τα 750εκ. στερλίνες που είναι η ζημιά στην πρέμιερ και άλλα €678.8 εκ για τη λίγκα

Είναι να συνεδριάσει η UEFA για να πάρει τις αποφάσεις για το καλεντάρι, τα πρωταθλήματα και τις δικές της διοργανώσεις και αμέσως οι ειδικοί ξεφύτρωσαν στο νησί: ξέρουν ποιο είναι το δίκαιο και ποιο το άδικο και όλως τυχαίως δίκαιο είναι πάντα αυτό που συμφέρει την ομάδα τους!

Δεν αναφέρομαι ασφαλώς σε περιπτώσεις όπως της Αγγλίας, που είναι αυτονόητο ποιος είναι δίκαιο να στεφθεί πρωταθλητής, όμως σε χώρες όπως η Κύπρος τίποτα δεν είναι δίκαιο και τίποτα άδικο. Δε θα απονείμει δικαιοσύνη η UEFA στην τηλεδιάσκεψη γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει και καλό είναι να το καταλάβουμε.

Πέραν του κεφαλαίου «EURO 2020», από το οποίο αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα βέβαια, πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα άλλα δυο ζητήματα που επηρεάζουν τα πάντα. Πως θα τελειώσουν τα φετινά κύπελλα Ευρώπης και κυρίως τι θα γίνει με αυτά της επόμενης σεζόν.

Ακούς κάποιους να λένε π.χ.: «να συνεχιστούν οι σεζόν Αύγουστο και να ξεκινήσουν οι επόμενες Οκτώβρη». Σαν ιδέα μπορεί να μην είναι λάθος όμως αν το EURO πάει Δεκέμβρη πότε ακριβώς θα τελειώσουν οι σεζόν; Αν πάει Καλοκαίρι, λες ΟΚ μπορεί να γίνει. Όμως τα προκριματικά των κυπέλλων Ευρώπης 2020-21 πότε θα γίνουν; Θα «τρέχουν» μαζί με τα πρωταθλήματα της προηγούμενης σεζόν; Προφανώς ανέφικτο αφού δε θα έχουμε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν από κάθε χώρα. Εκτός και αν δεχθούν κάποιοι να μάχονται να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα που δε θα σημαίνει συμμετοχή στο τσάμπιονς λιγκ. Αυτό κι αν αποκλείεται.

Ακούς άλλους να λένε να τελειώσει όπως είναι τώρα. Αν γίνει αυτό, τότε από ημερομηνίες η δουλειά γίνεται αλλά βάλτε στην κουβέντα τα 750εκ. στερλίνες που είναι η ζημιά στην πρέμιερ και άλλα €678.8 εκ για τη λίγκα και έχεις ενάμιση και πλέον δις ζημιά για δυο μόνο πρωταθλήματα από τα 55! Άντε βρες άκρη.

Είναι για αυτό που θα κληθούν όλοι να μιλήσουν και να εκφράσουν απόψεις για να βρεθεί λύση που όσο γίνεται να βολεύει τους περισσότερους. Αυτό που περιμένουμε να ξεκαθαρίσει είναι η διασύνδεση των πρωταθλημάτων με τα κύπελλα Ευρώπης. Το πότε δηλαδή θα πρέπει να δηλωθούν οι συμμετέχουσες ομάδες από κάθε χώρα. Από εκεί και πέρα θα το αφήσουν στις ομοσπονδίες το τι θα πράξουν ανάλογα με το πρόβλημα του ιού που έχει η καθεμιά. Εννοείται, πως για το κεφάλαιο υποβιβασμός το πιθανότερο είναι να αποφασίσουν οι ομοσπονδίες για το τι θα κάνουν.

Επιτέλους ας σταματήσουμε να κάνουμε τους ειδικούς όλοι και να αφήσουμε αυτούς που έχουν τις θέσεις ευθύνης να την αναλάβουν παίρνοντας τις αποφάσεις. «Σύρνω αυκά πας τον τοίχον» ξέρω το αλλά κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους είμαστε, ας σύρουμε και μερικά αυγά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X