ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σενιόρ Ιμανόλ είμαστε τόσο χάλια;

Αναρωτιέται κανείς πόσο χαμηλής ποιότητας είναι οι Κύπριοι παίκτες

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Χαίρομαι πραγματικά για τη δήλωση του προπονητή της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, για τον κανονισμό για τους Κύπριους, καθώς περίμενα καιρό κάποιον να είναι τόσο ειλικρινής ώστε να τα πει για να μπορέσει να ανοίξει αυτή η κουβέντα. Το έκανε αμέσως μετά από αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το θέμα είναι επίκαιρο όσο πρέπει για να το αναπτύξουμε στην πραγματική του διάσταση.

Σαφώς και δεν έχει να κάνει με τον Ιδιάκεθ, αφού προσωπικά πιστεύω πως την ίδια άποψη έχουν κι άλλοι αλλά δεν ανοίγουν το στόμα τους να τα πουν. Είμαστε εξ εκείνων που συνταχθήκαμε με την ΚΟΠ και τα μέτρα που πήρε για να βοηθήσει τον ντόπιο παίκτη και κωλοτούμπες μην περιμένετε. Καλώς η ΚΟΠ έπραξε και βρήκε αυτόν τον τρόπο γιατί δυστυχώς σε αυτό τον τόπο μόνο με την ποινή μαθαίνουμε.

Κυκλοφορεί στους δρόμους ο Σενιόρ και αν του τύχει καμιά φορά λόγω βλάβης ένα φανάρι να μη λειτουργεί, θα καταλάβει πόσο…Ανατολικά του πλανήτη εργάζεται. Ντου κι Άγιος ο Θεός γίνεται η φάση και απού προλάβει. Όπως γίνεται σε μια καθώς πρέπει αραβική χώρα, αν ας έτυχε να πάτε ποτέ.

Είναι παράλογο να πληρώνεις πρόστιμο για να βάζεις Κύπριους στην ενδεκάδα; Ναι είναι και συμφωνούμε 100% με τον προπονητή της ΑΕΚ σε αυτό. Το παράλογο όμως δεν είναι η επιβολή, αλλά το ό,τι αυτή είναι αναγκαία ώστε να δούμε συμπατριώτες μας να παίζουν! Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, κοινή λογική είναι πως μια χώρα οφείλει να παράγει και ποδοσφαιριστές εκτός από το να αγοράζει. Τουλάχιστον να το προσπαθεί. Ούτως ή άλλως, στις ακαδημίες τα παιδιά που πάνε δεν πληρώνονται για να είναι εκεί αλλά πληρώνουν οι γονείς τους. Δε γίνεται να μη βρίσκουμε έστω έναν να μπει να παίξει και να μας φταίνε οι κανονισμοί. Ποτέ δε θα έπρεπε να μπει ο κανονισμός αυτός από την ΚΟΠ γιατί ποτέ δε θα έπρεπε να κατεβαίνουν ομάδες με 11 ξένους.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έμεινε πολύ πίσω σε αυτό τον τομέα και όταν η διοίκηση Καραπατάκη προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, κατάλαβε πόσο δύσκολο είναι. Ό,τι πόρτα υπήρχε για να χτυπηθεί την χτύπησαν οι «κιτρινοπράσινοι» και τελικά απέκτησαν την πιο «βολική» για τα δεδομένα τους λύση. Ο Ματία Σπόλιαριτς είναι ο πιο «Ισπανός» από τους Κύπριους που υπάρχουν και άρα ο πιο ταιριαστός. Πολύ σωστά έπραξε η διοίκηση που πήρε έναν διεθνή με προοπτική και να επενδύσει πάνω του. Το θέμα είναι αν δεν υπήρχε ο κανονισμός θα επένδυαν οι Λαρνακείς στον Ματία ή θα έφεραν έναν ακόμα Νάτσο ή Λουίς; Ρητορικό το ερώτημα ασφαλώς.

Ναι είναι ντροπή να χρειαζόμαστε κανόνες να μας επιβάλλουν να δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε Κύπριους στο κυπριακό πρωτάθλημα και έχει απόλυτο δίκαιο ο Ιδιάκεθ να μας τη λέει για αυτό. Όμως ακριβώς γιατί ντρεπόμασταν για την κατάντια του ποδοσφαίρου μας και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι που τον βάλαμε τον κανονισμό. Το χάλι μας το ξέραμε και με τον κανονισμό, το παραδεχθήκαμε. Αν όμως δεν βρίσκουμε έστω δυο δικά μας παιδιά, σύνολο 24 δηλαδή, να παίζουν στην πρώτη κατηγορία σημαίνει αδίκως το παλεύουμε. Ας μείνουμε στο χάλι μας και να τα θυμόμαστε κάθε φορά που υπάρχει διακοπή και βλέπουμε την Κύπρο να κουτσουφλά απέναντι στο κάθε Καζακστάν. Τουλάχιστον θα είμαστε και λιγότερο υποκριτές έτσι. Όλοι μας.

Υ.Γ.: Να το επαναλάβουμε μπας και δεν έγινε πλήρως κατανοητό: χαιρόμαστε για τη δήλωση Ιδιάκεθ επειδή ο άνθρωπος είπε την αλήθεια ανεξάρτητα αν διαφωνούμε μαζί του. Μόνο με αλήθειες πάς μπροστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X