ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναι, να δοθούν οι τίτλοι. Εκεί που πρέπει

Σε αυτούς που ίδρωναν ενώ εμείς τους βλέπαμε από τα σπίτια μας

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η χθεσινή μέρα(15/5) ήταν τόσο ιστορική όσο και θλιβερή για όποιον αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, όσο και αν κάποιοι κρυφογελάνε με τις εξελίξεις που προέκυψαν. Γράψαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα για να αναδείξουμε το σκηνικό, φαντάζομαι θα μας υποχρεώσουν να ξαναγράψουμε.

Φαντάζομαι πως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ποδοσφαιριστές και προπονητές, δε θα είχαν πρόβλημα να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοι

Σε αυτό το κείμενο, αφήνω έξω τα συναισθήματα για την απόφαση και καταγράφω μια εισήγηση. Μια γνώμη για την απονομή των δυο τίτλων που η απόφαση της ΚΟΠ δεν επέτρεψε να κριθούν και να δοθούν σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Από εισηγήσεις δημοσιογράφων ξεκίνησαν πράγματα και προέκυψαν ιστορικές εξελίξεις δε χάνουμε τίποτα να κάνουμε τη δικιά μας.

Η Ομόνοια νιώθει πρωταθλήτρια (δες ΕΔΩ), ο ΑΠΟΕΛ προτείνει να μπει παύλα (δες ΕΔΩ) και ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στην ΚΟΠ λέει πως «χωρίς παιχνίδι, δεν υπάρχει πρωταθλητής». Εμείς θα εισηγηθούμε να υπάρξουν και πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Αλλά αυτοί που πρέπει.

Πρότασή μας είναι να υπάρξει κανονικά τρόπαιο για τη σεζόν 2019-20 και να είναι αυτό που είχε σχεδιαστεί εξ αρχής. Όμως αντί το όνομα μιας ομάδας, να αναγράφει τα εξής:

«Πρωτάθλημα 2019-20: αφιερώνεται σε γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας για τη μάχη τους κατά της νόσου covid-19 και στη μνήμη των θυμάτων».

Να το κρατήσουν μαζί Ματ Ντάρμπισαιρ και Γκόρτον Σίλντενφελντ, για να «λύσουμε» και το θέμα της ισοβαθμίας, και να πάνε να το τοποθετήσουν έξω από το θάλαμο της μονάδας εντατικής θεραπείας στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Να μείνει εκεί μόνιμα, για να θυμίζει ποια ήταν η αιτία που για πρώτη φορά από το 1963 διεκόπη πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Να μείνει εκεί μόνιμα για να το βλέπει όποιος εισέρχεται αλλά κυρίως όπως εξέρχεται από τη ΜΕΘ, να είναι το δικό του τρόπαιο. Το τρόπαιο όσων έδωσαν τη μάχη της πρώτης γραμμής τη στιγμή που εμείς του ποδοσφαίρου απλά μέναμε σπίτι.

Εισηγούμαστε ακόμα να γίνει το ίδιο και με τους Ανδρέα Αβραάμ και Γιώργο Βασιλείου στη Λεμεσό. Δυο δικά μας παιδιά που τους τελικούς κυπέλλου τους έφαγαν με το κουτάλι και πάντα στη μεριά των νικητών. Ως οι άλλες δυο ομάδες που έμειναν στο θεσμό, να μεταφέρουν μαζί το τρόπαιο του κυπέλλου και να το τοποθετήσουν στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού.

Θα είναι ένας τρόπος για το ποδόσφαιρο να στείλει το μήνυμα πως δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία και ξέρει να αναγνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές οι πραγματικοί κυπελλούχοι του 2020. Να πάρει ο ποδοσφαιρικός χώρος ένα χειροκρότημα που δεν κατάφερε να το βρει στις στιγμές των πανηγυρισμών, τις φιέστες, τις απονομές. Από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, αφιερωμένο απόλυτα σε αυτούς.

Ας το σκεφτούν εκεί στην ΚΟΠ, ως ένα τρόπο να γραφτεί το φινάλε μιας μαύρης σεζόν, θλιβερής για την ανθρωπότητα. Φαντάζομαι πως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ποδοσφαιριστές και προπονητές, δε θα είχαν πρόβλημα να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο. Ας τους ρωτήσουν τουλάχιστον, έστω για αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X