ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μα, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει

Αν η απόφαση δεν είναι αρεστή, αφορά άλλους όχι την ίδια

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Έχει ξεκαθαριστεί από την πλευρά της κυβέρνησης πως τις αποφάσεις για το ποδόσφαιρο που ήταν να πάρει τις έχει πάρει ήδη και το τι ακολουθεί είναι ευθύνη της ΚΟΠ και των σωματείων-μελών της.

Η δική μας κυβέρνηση, με τις εισηγήσεις των δικών της «σοφών» ανακοίνωσε πως μπορούν να αρχίσουν οι αγώνες στις 9/6 και οι ομαδικές προπονήσεις στις 18/5.

Επί της ουσίας, η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω από όσα έκαναν άλλες κυβερνήσεις για το δικό τους ποδόσφαιρο, το δικό τους αθλητισμό. Στο πλάνο χαλάρωσης των μέτρων που ανακοίνωσαν, συμπεριέλαβαν και τα αθλήματα με μια ημερομηνία του πότε μπορούν να επανέλθουν.

Η Γαλλία π.χ., που πολλοί θέτουν ως παράδειγμα, δεν απαγόρευσε την επιστροφή στη δράση. Αυτό που έκανε ήταν να αναφέρει πως μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Η Ολλανδία έκανε το ίδιο μέχρι τις 31 Αυγούστου, ενώ μια σειρά άλλων χωρών έβαλαν άλλες ημερομηνίες. Η Μέρκελ στη Γερμανία το απαγόρεψε μέχρι τις 15/5, ο Τζόνσον στη Βρετανία μέχρι την 1/6 κ.ο.κ. Τις αποφάσεις όμως για το πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα, τις πήραν ή τις παίρνουν οι λίγκες.

Στην Ιταλία, που είναι ιδιαίτερη περίπτωση, το κράτος επέτρεψε τις προπονήσεις αλλά κοιτάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα διστάζει να ανάψει το πράσινο φως για να γίνουν οι αγώνες.

Η δική μας κυβέρνηση, με τις εισηγήσεις των δικών της «σοφών» ανακοίνωσε πως μπορούν να αρχίσουν οι αγώνες στις 9/6 και οι ομαδικές προπονήσεις στις 18/5. Με διευκρινιστικό διάταγμα, επέτρεψε και προπονήσεις σε μικρά γκρουπ στις 8/5. Ασφαλώς θα έχει εμπλοκή και στην έγκριση του πρωτοκόλλου υγείας, με βάση και πάλι τις υποδείξεις των «σοφών».

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Το πρωτόκολλο αυτό, θα μας συνοδεύει για καιρό και κάθε του λεπτομέρεια πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Είτε παίξουμε, είτε όχι. Σε περίπτωση δεύτερου κύματος του Ιού, θα το διαλύσουμε εντελώς το άθλημα αν δεν είμαστε έτοιμοι 100%.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ορίσει την επιθυμία των σωματείων ούτε να εξαναγκαστεί στο να απαγορεύσει την επιστροφή στη δράση χωρίς να εισηγούνται οι ειδικοί κάτι τέτοιο. Κοινώς, για να τα λέμε όπως είναι, αν οι ομάδες δε θέλουν να παίξουν αλλά δε θέλουν και να το πουν, η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει γιατί πρέπει να το πει για χάρη τους. Πολύ σωστά λένε όλοι πως τη δημόσια υγεία είναι ευθύνη της κυβέρνησης να την προστατεύει και επίσης πολύ σωστά λένε πως η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό. Η κυβέρνηση έκρινε και απεφάνθη, βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, πως το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί.

Στο τέλος της ημέρας, το ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα να κάνεις επί εποχής Κορωνοϊού. Αν όλα τα άλλα θα επιτραπούν, με ποια αιτιολόγηση θα βγει η κυβέρνηση να πει πως μόνο αυτό απαγορεύεται; Αν ο λόγος που οι ομάδες δε θέλουν να παίξουν είναι το οικονομικό, δεκτό και κατανοητό. Αλλά να μας το πουν και να μας το εξηγήσουν πως προκύπτει. Η Νέα Σαλαμίνα π.χ. που το έκανε από την πρώτη στιγμή ούτε κατακρίθηκε ούτε θα κατακριθεί από εμάς. Με το «παίζω-ξιπαίζω» είναι που είχαμε εξ αρχή πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X