ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευτεριά στα μυαλά μας!

Με τόσο δηλητήριο απορώ πως ζούμε ακόμα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ομολογώ πως δεν περίμενα να μου προκύψει να γράψω τέτοιο κείμενο μιλώντας για ποδόσφαιρο, αλλά μόνο με Φρόιντ μπορούμε να βρούμε εξήγηση στο τι ζούμε από το βράδυ της Κυριακής όπου κλείδωσε και η ήττα της ΑΕΛ.

Ναι οι ομαδάρες μπορούν και να φάνε χαστούκια από αυτούς που παλεύουν να μην πέσουν, αν δεν παίξουν στο 100% ή υποτιμήσουν ή είναι κουρασμένες. Αυτό θα έπρεπε να είναι υγεία

Οι πέντε λαοφιλέστερες ομάδες του τόπου ηττήθηκαν την ίδια αγωνιστική. Μπορεί και να μην έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας, δεν έχει και τόση σημασία. Δώστου όμως από τότε το δηλητήριο: «έλα τώρα τα κανόνισαν και τα άρπαξαν χοντρά». «Τα συμφώνησαν στη γενική συνέλευση της ΚΟΠ που ήταν όλοι μαζί». «Για αυτό δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα, γιατί κάποιοι εντός ομάδας δεν το θέλουν όσο λένε». «Για αυτό μας λένε πως δεν πάνε για πρωτάθλημα και συ πας και τρως το κρύο». Γράψαμε ούτε το 10% των όσων ακούσαμε.

Πού κολλά ο Φρόιντ; Έλα όμως που κολλά γιατί έχει εδώ και 150 χρόνια που ανέλυσε όλες αυτές τις συμπεριφορές και τις χαρακτήρισε «μηχανισμούς άμυνας του εγώ». Δεν μπορεί να δεχθεί ο οπαδός πως η ομαδάρα του μπορεί να χάσει από όποιονδήποτε χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να μην την μειώνει. Αν βρεθεί ένας διαιτητής βολικός να φταίξει, έχει καλώς. Αν υπάρχει ένα προπονητής που είναι για να φεύγει, ακόμα καλύτερα: τα ρίχνουμε όλα πάνω του και βγαίνουν κούπες άπαννες όλοι οι άλλοι. Αν δεν υπάρχει; Δώστου σενάρια και δηλητήριο. Ακόμα και να μη θέλεις να σκεφτείς έτσι, τα ακούς τόσες πολλές φορές που χαλά και το δικό σου. Μες την απώθηση είμαστε όλοι: όπου απώθηση το να αφαιρείς από τη μνήμη σου όλα όσα δεν σου αρέσει να είναι εκεί.

Ναι οι ομαδάρες μπορούν και να φάνε χαστούκια από αυτούς που παλεύουν να μην πέσουν, αν δεν παίξουν στο 100% ή υποτιμήσουν ή είναι κουρασμένες. Αυτό θα έπρεπε να είναι υγεία για το ποδόσφαιρο και να το δεχόμαστε. Αλλά όχι, εμείς πρέπει να το ρίξουμε στο μεταφυσικό και αρχίσουμε τα σενάρια. Στο τέλος της ημέρας, αν δεχθούμε πως κάθε αρνητικό αποτέλεσμα κάτι κρύβει από πίσω σκοτεινό και βρώμικο τότε γιατί ασχολείστε ρε παιδιά; Αφού σας αρρωσταίνει τα μυαλά τόσο άστε το να πάει στην ευχή και ασχοληθείτε με κάτι άλλο πιο υγιές για την ψυχολογία σας. Ο Φρόιντ δε μίλησε μόνο απώθηση. Μίλησε και για απόσυρση: να αποχωρείς από κάτι που σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Μάλλον αυγά στον τοίχο ρίχνω βέβαια με όλα αυτά που γράφω αλλά είναι φορές που δεν αντέχεις άλλο. Δε γίνεται να μην μπορεί να γίνει μια έκπληξη σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς να χύσουμε δηλητήριο και να χαλάσουμε τα στομάχια μας. Το ωραίο μαζί μας, είναι πως καταφέρνουμε να κάνουμε το ίδιο και στα ξένα πρωταθλήματα: «Έλα τώρα το στήσανε και τα αρπάξανε χοντρά». Άστα να πάνε.

Υ.Γ.: Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοιζίδης θέλησε να μπει στην κουβέντα μέσω twitter τονίζοντας κάτι θετικό για τα όσα έγιναν αλλά βρήκε τρόπο να τον παρεξηγήσουν με το «ΝΝ» που έβαλε και στη γλώσσα των ΜΚΔ σημαίνει «νοών νοείτο». Καλές προθέσεις με κακό τρόπο έκφρασης μπορεί να επιφέρουν τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα με τις κακές προθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X