ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλωσορίσατε στην Ταγκανίκα

Ακολουθεί μια άλλη εκδοχή του Visit Cyprus

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

«Κυρ' αστυνόμε το φτωχό τι έφταιξα και δέρνεις, Φταίει το σκουλαρίκι σου γιατί ανταύγειες βγάζει».

Ο ένας, 21 ετών, συνελήφθη εν ώρα εργασίας στην οποία βρισκόταν υπό δοκιμή. Βγάλε και συ άκρη τώρα για να υπολογιστεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη

Όχι πλέον δεν μπορούμε ούτε να κρυβόμαστε, ούτε να παίζουμε πελλόν. Είναι η ώρα να τα πούμε και να τα γράψουμε, για να μην έχει παράπονο και ο Αλενατόρε Νίκος Αναστόπουλος. Φτάνει πια.

Λίγη σοβαρότητα… λίγη

Δεν είμαστε Ταγκανίνγκα ή τουλάχιστον δε θέλουμε να είμαστε. Περνιόμαστε για ευρωπαίοι και μάλιστα καυχιόμαστε, τρομάρα μας, πως ανήκουμε και στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα». Όμως κάθε φορά που πρέπει να σοβαρευτούμε, τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας.

Αναφερόμαστε ασφαλώς σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν μετά το Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και αφορούν στα περιστατικά που οδήγησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα. Τα ΜΜΕ έβαλαν την πίεση που ο καθένας θα έβαζε: από τη στιγμή που σε ζωντανή μετάδοση είδαμε παραβάσεις σαν αυτές που οδήγησαν την πολιτεία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την κάρτα φιλάθλου θέλουμε να τη δούμε να λειτουργεί. Αυτονόητο σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, πόσο μάλλον σε κάποια από τον «σκληρό πυρήνα» της Ε.Ε.

Πιερή: «Δεν είναι τυχαίο πως έγινε σε παιχνίδι της Ομόνοιας»

Η αντίδραση των αρχών ήταν να ζητήσουν χρόνο και κάθισαν ως τα ξημερώματα να εξετάζουν το βίντεο. Κατέληξαν σε συμπεράσματα που οδήγησαν σε τέσσερα εντάλματα συλλήψεων που εκτελέστηκαν. Οι τρεις είναι ήδη έξω αφού δεν βρέθηκε τίποτα εναντίον τους και ακούμε από το δικηγόρο τους πως οι δυο δεν ήταν καν τα σωστά άτομα που συνελήφθησαν!

Ο ένας, 21 ετών, συνελήφθη εν ώρα εργασίας στην οποία βρισκόταν υπό δοκιμή. Βγάλε και συ άκρη τώρα για να υπολογιστεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη επειδή επέλεξε το βράδυ της Δευτέρας να το περάσει με άλλους 14000 συνανθρώπους του στο ΓΣΠ. Όχι δεν είναι λόγος αυτός για να τραβάς στο τμήμα αν δεν έχεις κάνει τίποτα και δεν αρκεί μια απολογία για να σε επαναφέρει στην προ της σύλληψης ζωή σου.

Ήμουν εξ εκείνων που εξ αρχής εξέφρασα τη διαφωνία μου με τη φιλοσοφία της κάρτας φιλάθλου γιατί τα προσωπικά μου δεδομένα δεν είναι υπό παραχώρηση. Την αποδέχθηκα όμως, σε βαθμό που να τη στηρίξω, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να μην πηγαίνουν στο γήπεδο αυτοί που καταστρέφουν τον αθλητισμό και δεν έδειχναν την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν ρότα. Όμως από τη στιγμή που φτάσαμε στο σημείο να συλλαμβάνονται λάθος άτομα, τότε τέλος. Φτάνει. Δεν μπορείς να επιδείξεις καμιά ανοχή. Η κάρτα έγινε για να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας και να φύγει η ανωνυμία από τα γήπεδα. Αν με αυτή τη διευκόλυνση που τόση ταλαιπωρία και τόση φαιά ουσία σπαταλήσαμε να το συζητάμε πάλι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της, τότε να το κλείσουμε.

Το αν έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους οι άμεσες συλλήψεις, αν φταίει ο λειτουργός του ΚΟΑ, η αστυνομία, οι κάμερες, η αρίθμηση των θέσεων, ο Χατζηπετρής ή όποιος άλλος είναι θέμα των αρμοδίων να το λύσουν. Το αν θα συλλαμβάνονται πολίτες που ταυτοποιήθηκαν να κάνουν κάτι που δεν έκαναν είναι θέμα του καθενός μας. Πάρτε πίσω τα μέτρα ώσπου να βρείτε τρόπο να τα εφαρμόζετε σωστά, κάντε ταχύρρυθμα μαθήματα πώς να βρίσκετε τους παραβάτες και γενικότερα βρείτε τρόπο να πείσετε πως κατακρατείτε στα μητρώα σας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για κάποιο λόγο που αφορά το λόγο που τους τα ζητήσατε προκειμένου να μπαίνουν στο γήπεδο. Ανοχή τέλος.

Υ.Γ1:Επιλέξαμε την Ταγκανίκα που είναι ένα κράτος που δεν υπάρχει πια ως τέτοιο. Είναι από το 1964 η Δημοκρατία της Τανζανίας μαζί με την Ζανζιβάρη.

Υ.Γ.. 2: Το κείμενο ξεκινά με στίχους Θανάση Παπακωνσταντίνου από το «Σκουλαρίκι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X