ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η συμφωνία έπιασε…Κορωνοϊό

Πολύ απλά δε γίνεται να τηρηθεί, ειδικά φέτος

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ζούμε στην εποχή του «Μένουμε». Πρώτα «Μένουμε σπίτι», μετά «μένουμε ασφαλείς», μετά «μένουμε Κύπρο» για να ζήσει ο τουρισμός μας και η οικονομία μας. Δυστυχώς, αυτές τις μέρες δεν ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή της δράσης, όπως η πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης, έτσι το ρίξαμε στα διάφορα. Το πιο «πιπεράτο» είναι η περιβόητη συμφωνία κυρίων ανάμεσα στους έξι μεγάλους για να μην πειράξουν η μια την άλλη.

Δηλαδή, οι «μεγάλοι» έκαναν μια συμφωνία να μην προσεγγίζουν ο ένας παίκτη του άλλου σε μια στιγμή που αυτό είναι το πλέον λογικό πανέρι για να ψωνίσεις

Δε λέω, σε έναν ονειρεμένο κόσμο θα μπορούσε να χαιρετίσεις κάτι τέτοιο και να πεις πως επιτέλους οι παράγοντες βρήκαν σημείο συνεννόησης. Αλλά στην Κύπρο; Στο ποδόσφαιρό της αυξομείωσης ομάδων αλά καρτ και ανά 2-3 χρόνια; Ειδικά φέτος; Τη στιγμή που το έλεγαν, άντε να πειστείς πως το πίστευαν οι μισοί.

Στο τέλος της ημέρας, ο λόγος αυτής της συμφωνίας ποιος ήταν; Για να πιεστούν οι ποδοσφαιριστές να υπογράψουν τις μειώσεις στα συμβόλαιά τους. Αν δεν έχεις επιλογές να βάλεις εσύ πίεση μέσω του μάνατζερ σου, παίρνεις τα λιγότερα και σιωπάς. Αν είδατε, με το που δοκίμασαν να μπουν τέτοιες πιέσεις ήρθαν οι διαψεύσεις. Έλα όμως που το ντόπιο προϊόν φέτος είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε;

Από τη στιγμή που οι πλείστες αγορές ακόμα παίζουν, το να βρεις παίκτη που να έπαιζε εδώ και να τον έχεις έτοιμο στην Ευρώπη είναι το αυτονόητο. Το να βρεις κάποιον που να έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια του είναι επίσης ιδεατό. Ε που θα βρεις τέτοιους στο Β’ γκρουπ; Σίγουρα παίκτες που να σου κάνουν υπάρχουν αλλά οι «έτοιμες» και σίγουρες λύσεις είναι στους ανταγωνιστές σου.

Ένας παίκτης από το εξωτερικό πρέπει να βρεις πρώτα τρόπο να έρθει, αν η ομάδα του παίζει εννοείται μετά που θα τελειώσουν οι αγώνες της και να τον πας σερί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο ή αρχές Μαίου. Πόσο εύκολο είναι αλήθεια αυτό; Έχουμε δει περιπτώσεις που έρχονται από Νότια Αμερική πόσο έβγαιναν από τα νερά τους λόγω των διαφορών με τους υπόλοιπους στην προετοιμασία.

Δηλαδή, οι «μεγάλοι» έκαναν μια συμφωνία να μην προσεγγίζουν ο ένας παίκτη του άλλου σε μια στιγμή που αυτό είναι το πλέον λογικό πανέρι για να ψωνίσεις! Νόμιζαν πως θα τηρηθεί κιόλας. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι το πλέον απίθανο. Ο Φώτης π.χ. θέλει να παίξει 1-2 χρόνια ακόμα, αλλάζει κατάλογο και δεν μετρά στους 15 ξένους/κοινοτικούς και είναι ο Φώτης. Από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες που είδαμε στα γήπεδά μας. Αν ο ίδιος «ψήνεται» γιατί να μην τον πάρεις; Για να τηρήσεις μια συμφωνία που εκτός από το ό,τι είναι άτυπη είναι και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής ειδικά αυτό το Καλοκαίρι; ΟΚ το δέχομαι. Το ίδιο ισχύει και αν ο ΑΠΟΕΛ θέλει Ουζόχο, Ακιντόλα, αν η ΑΕΚ ή ο Απόλλωνας ήθελαν Ράγιος, η Ανόρθωση Χέφελ κτλ κτλ. Δε λέμε πως θέλουν, λέμε πως η «συμφωνία» αυτή είναι διάτρητη απλά γιατί φέτος δε γίνεται να μην κοιτάξεις την εγχώρια αγορά για να πάρεις.

Υ.Γ.: Μια προσωπική γνώμη. Ο Απόλλωνας έπρεπε να είναι ο πρώτος που δε θα έπρεπε να εφαρμόσει τέτοια συμφωνία, αφού το πιο ευαίσθητο για εκείνον κομμάτι της (αύξηση ομάδων) ουδέποτε τηρήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X