ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Σέριε Α «πουλά» και πάλι

Εντυπωσιακά τα νούμερα του Derby D' Italia

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Πάνε χρόνια να μπορέσουμε να γράψουμε τέτοιους τίτλους για το ιταλικό ποδόσφαιρο, που η αλήθεια μας είχε λείψει από το προσκήνιο λόγω κυρίως της γενικότερης απαξίωσης του προϊόντος. Λίγο το γεγονός πως η Γιουβέντους ξέφυγε και μειώθηκε ο ανταγωνισμός, λίγο η γενικότερη οικονομική κρίση που ταλαιπώρησε τη χώρα και η Σέριε Α έχασε την αίγλη της.

Κατά μέσο όρο, το ντέρμπι παρακολούθησαν 3.242.759 τηλεθεατές ή τηλεμερίδιο 13.2%, με μέγιστο αριθμό 3.419.091! Ξεπέρασε και το Ιταλία-Γερμανία στο Euro 2016

Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο οι παραδοσιακές δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση και σαφώς το γεγονός πως οι δυο ομάδες του Μιλάνου ήταν σε τραγική κατάσταση συνέτεινε στο να στραφεί αλλού το ενδιαφέρον. Για ένα πρωτάθλημα που είχε μάθει να αποκαλεί τον εαυτό του ως το κορυφαίο της Ευρώπης, πίσω στα 80’s και τα 90’s, το να κινδυνεύει να χάσει σε εμπορικότητα και από το γαλλικό ήταν σίγουρα καμπανάκι. Η απόφαση της UEFA να δώσει τέταρτη εγγυημένη θέση στο champions league και στην Ιταλία από το 2018 σαφώς βοήθησε και η επιστροφή της Ίντερ στην ελίτ αλλάζει τα δεδομένα. Η Μίλαν έχει δρόμο μπροστά της αλλά αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία.

Η Ίντερ κατάφερε μετά από χρόνια να πάει στο Derby D’Italia ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία και με το απόλυτο στους πρώτους έξι αγώνες. Η παρουσία του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της, προσωπικότητα συνδεδεμένη με τη Γιουβέντους, η παραδοσιακή κόντρα των ομάδων και η πίστη πως φέτος είναι η χρονιά τους έφεραν αριθμούς ρεκόρ. Η Ίντερ ανακοίνωσε πως στον αγώνα της έβδομης αγωνιστικής με τη Γιουβέντους σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην ιστορία της Σέριε Α σε εισπράξεις, με τα μικτά έσοδα να φτάνουν στα €6,5εκ. Πωλήθηκαν όλα τα απλά εισιτήρια καθώς και οι θέσεις VIP, ενώ στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως το 20% των κρατήσεων εισιτηρίων έγινε από το εξωτερικό. Συνολικά διατέθηκαν 75923 κομμάτια και με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι «νερατζούρι» στο στάδιο βρέθηκαν φίλαθλοι από 100 και πλέον διαφορετικές εθνικότητες.

Σε τηλεοπτικό πεδίο τα ρεκόρ δεν ήταν λιγότερα, με την τηλεοπτική πλατφόρμα Sky Italia που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης στην Ιταλία να καταγράφει νέα επίπεδα τηλεόρασης. Κατά μέσο όρο, το ντέρμπι παρακολούθησαν 3.242.759 τηλεθεατές ή τηλεμερίδιο 13.2%, με μέγιστο αριθμό 3.419.091! Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο προημιτελικός του Euro 2016 Ιταλία-Γερμανία με μέσο όρο 3.161.794 τηλεθεατές. Στα αξιοσημείωτα πως τόσο το pregame του αγώνα, όσο και το postgame ξεπέρασαν το 1εκ. τηλεθεατές. Στο εξωτερικό, 40 διαφορετικά κανάλια διαπιστεύτηκαν για να καλύψουν την αναμέτρηση, με την εικόνα από το «Τζουζέπε Μεάτσα» να φτάνει ζωντανά σε περισσότερες από 200 χώρες.

Όλοι αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν πως η πίστη πως η Γιουβέντους έχει φέτος ένα αντίπαλο που μπορεί να την κοντράρει στα ίσα, προκάλεσαν νέο ενδιαφέρον και προσέλκυσαν τόσο ποδοσφαιρικό τουρισμό όσο και εμπορικό ενδιαφέρουν για ό,τι αφορούσε την αναμέτρηση. Στο τέλος βέβαια το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που επανέφερε τη Γιούβε στην κορυφή σπάζοντας το αήττητο της Ίντερ του Κόντε, αλλά οι ελπίδες για να δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν έσβησαν. Αυτό θα κριθεί από το πόσο ανθεκτική θα αποδειχθεί η Ίντερ, αφού για τις αντοχές μιας ομάδας που μετρά οκτώ σερί τίτλους κανείς δεν μπορεί να εγείρει αμφιβολίες. Για μας, που μεγαλώσαμε με τις μεγάλες μάχες όλων με όλους στο Κάλσιο, όλα αυτά ακούγονται σαν μουσική στα αυτιά μας. Dai Ragazzi!

*Δημοσιεύθηκε στις «Τηλεώρες» την Πέμπτη (17/10)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X