ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας…

Όχι δεν μας κούρασαν οι ξένοι

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ακούς το Φανούριο Κωνσταντίνου να χαρακτηρίζει «απολαυστικές» τις διαιτησίες με τους ξένους, ακούς οπαδούς πολλών ομάδων να τονίζουν πόσο άνετα βλέπουν τα παιχνίδια που σφυρίζουν οι ξένοι, ακούς ομάδες να θέλουν να έρχονται σε όλα τα ματς και όχι μόνο στα δυο του πρώτου γκρουπ.

Πιστέψτε με, η δουλειά να μεταφέρεις το ρεπορτάζ το διαιτητικό είναι η πλέον τοξική αφού αν το 60% του φίλαθλου κόσμου είναι προπονητές, διαιτητές είναι το 99%

Από την άλλη, μπορείς να συζητήσεις πολλά και διάφορα. Είναι σωστό και υγιές να σφυρίζουν σε ένα πρωτάθλημα διαιτητές από άλλη χώρα; Με τίποτα. Είναι μια παραδοχή των αρμοδίων, λέγε με ΚΟΠ, πως κάτι πάει λάθος. Από μόνο του, χωρίς αναλύσεις, αυταπόδεικτα.

Πάμε τώρα στο ερώτημα για το πρώτο μαξιλαράκι. Γιατί τους φέραμε; Γιατί τα νεύρα μας έγιναν τσατάλια με τον καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου που δεν είχαμε. Γιατί πιστέψτε με, η δουλειά να μεταφέρεις το ρεπορτάζ το διαιτητικό είναι η πλέον τοξική αφού αν το 60% του φίλαθλου κόσμου είναι προπονητές, διαιτητές είναι το 99%. Γιατί ένας να εμφανιστεί να εκφράσει βολική άποψη για μια φάση, θα δεις στο δευτερόλεπτο να την ασπάζονται οι οπαδοί της ομάδας του και να κατηγορούν μάλιστα τους υπόλοιπους για σκοπιμότητα. Γιατί δυστυχώς η αστυνομία μας στάθηκε αδύνατη στο να εξιχνιάσει τις υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων εναντίον τους. Δηλαδή είναι και ζήτημα δικής τους προστασίας πλέον. Τον ντετέκτιβ δε θα τον κάνουμε για το ποιος που και γιατί τις έβαλε. Απλά αντικειμενικά είναι δύσκολο να το κάνει στη Βοσνία και την Πορτογαλία.

Βελτιωθήκαμε από τη διαιτησία των ξένων; Όποιος θέλει να το δει το βλέπει. Όποιος δε θέλει βλέπει τα αντίθετα. Όπως συμβαίνει με κάθε φάση που ανάλογα με τα χρώματος γυαλιά που φορείς την αξιολογείς διαφορετικά. Έχουμε άποψη πως αν ηρέμησαν τα νεύρα των παραγόντων, δεν μεταφέρουμε, on και off the record, τα νεύρα τους εμείς ως τύπος και δεν νευριάζουν ακολούθως και οι φίλαθλοι τότε δεδομένα έπιασε τόπο η παρουσία τους.

Λάθη κάνουν; Σαφώς. Ο Ντι Μπέλο στο ΑΕΛ-Ομόνοια έκανε σημαντικά λάθη και κατ’ εμέ ήταν ο χειρότερος που είδαμε. Δεν μου πολυάρεσε και εκείνος στο Εθνικός-Ολυμπιακός αφού ήμουν μέσα σε εκείνους που το είδαν. Όμως αν είσαι Εθνικός τι προτιμάς; Αυτό που είδες στο πρώτο ματς με τον Απόλλωνα στο κύπελλο ή αυτά που είδες στο Εθνικός-Ανόρθωση; Αν συγκρίνουμε τις δηλώσεις Κίκη Φιλίππου κακώς ρωτήσαμε.

Έχουμε γκρίνια; Πήγαν να βγουν κάποια δημοσιεύματα πως ο Ιταλός ήταν τιμωρημένος και διάφορα τέτοια. Ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια. Η ΑΕΚ γκρίνιαξε γιατί ήθελε ξένους και στα τρία, άρα λες ΟΚ. Της βρίσκεις ένα δίκαιο για να είμαστε σπαθένιοι.

Θα μείνουν οι ξένοι; Μόνο ο Κορωνοϊός μπορεί να τους σταματήσει. Δεν το γράφουμε για να τρολάρουμε, γεγονός είναι. Πιστέψτε με την ηρεμία της απουσίας προκατάληψης την αγοράζουν όλοι οι ιθύνοντες. Εκτός από όσους δε βολεύονται με το νέο καθεστώς. Εκτός κι αν νομίζετε πως αρέσει σε κανέναν να τον κατηγορούν μέρα νύχτα δημοσίως.

Συμπερασματικά, προς το παρόν η παρουσία των ξένων μας έχει ηρεμήσει από μπόλικη μιζέρια και τοξικότητα. Το καταλαβαίνεις από όσα βγαίνουν προς τα έξω από τις ίδιες τις ομάδες και ΘΕΛΟΥΝ να τα χρεώνονται. Τα..υπογείως δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ και είναι κομμάτι της δουλειάς μας κι αυτά. Αλλά δε θα σας κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας ούτε εσάς ούτε σε κανένα.

Απλά σας ζητάμε να αναρωτηθείτε ο καθένας για τον εαυτό του αν είστε πιο ήρεμοι με τα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Αν αγαπάτε τα νεύρα σας, θα καταλάβετε.

Αφιερωμένοι οι στίχοι του Κ.Π. Καβάφη από το «περιμένοντας τους βάρβαρους»:

«Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα

να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·

κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες».

Υ.Γ: Ο Αγγελάκας είναι δώρο της στήλης προς τους αναγνώστες της. Θα τον απολαύσετε όσοι διαβάσετε ως εδώ.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X