ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
31 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Τσόρνιγκερ… κάτι σαν Κλοπ

Την λογική της Λίβερπουλ φαίνεται να ακολουθεί ο Απόλλωνας

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

stravrouo@sppmedia.com

Σε λίγες μέρες ο Απόλλωνας θα μπει στη νέα χρόνια, καθώς θα δώσει το πρώτό του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ουσιαστικά, θα ξεκινήσει και επίσημα η εποχή του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αφού θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ωστόσο, από την πρώτη μέρα που… συστήθηκε στον κόσμο, φρόντισε να μας προετοιμάσει ότι θα δούμε ένα πολύ διαφορετικό Απόλλωνα τη νέα περίοδο. Κάτι που διαπιστώσαμε στο φιλικό με την Ομόνοια.

Στην πραγματικότητα, από την στιγμή που η διοίκηση Νίκου Κίρζη αποφάσισε να επιλέξει αυτόν τον προπονητή, ήταν αυτονόητο ότι επιδίωκε μία ριζική αλλαγή στην ομάδα.

Αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο των συνεχόμενων αποτυχιών που είχε η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πήγαν στο άλλο άκρο, θέλοντας να φτιάξουν μία νέα ομάδα, που θα έχει προοπτική να φτάσει στον τίτλο.

Πήγαν στην λογική να επιλέξουν ένα νέο πρόσωπο για να καθίσει στον πάγκο. Ένα άτομο που δεν ξέρει για το πρόσφατο παρελθόν και δεν θα επηρεάζεται από αυτό. Να βάλει μία νέα φιλοσοφία και να αποφορτίσει την ομάδα.

Μία λογική που ακολούθησε και η Λίβερπουλ όταν επέλεγε τον Γιούργκεν Κλοπ. Η αλήθεια είναι ότι έχει ομοιότητες, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, για να μην παρεξηγούμαστε.

Οι κόκκινοι της Αγγλία ήθελαν ένα νέο πρόσωπο, με εντελώς διαφορετική νοοτροπία από αυτή που υπήρχε στην ομάδα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο.

Αυτή η συνταγή πέτυχε, αλλά πήρε χρόνο για να φέρει αποτέλεσμα. Κοντά στα 4 χρόνια περίπου, έχοντας την απόλυτη στήριξη και υπομονή από όλους. Το σημαντικό όμως, ήταν που κατάφερε σιγά, σιγά να… μπολιάσει την ομάδα με ποιοτικούς παίκτες.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει, καλή ώρα και τώρα. Είναι ελκυστική η φιλοσοφία του Τσόρνιγκερ, αλλά για να πετύχει χρειάζεται και την ανάλογη ποιότητα. Ο Κλοπ βελτίωσε απίστευτα την Λίβερπουλ, αλλά πέτυχε όταν έφερε στην ομάδα τους Βαν Ντάικ και Άλισον.

Οπόταν, είναι πολύ σημαντικός αυτός ο παράγοντας, έτσι ώστε να έρθει πιο γρήγορα το αποτέλεσμα. Διότι και στην Λίβερπουλ, εάν είχε λεφτά να ξοδέψει ο Κλοπ, όπως οι άλλοι προπονητές των μεγάλων Αγγλικών ομάδων, τότε η επιτυχία πιθανόν να ερχόταν πιο γρήγορα. Όμως, δεν υπήρχαν, αλλά έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Κάτι παρόμοιο επιχειρεί να κάνει ο Απόλλωνας τώρα με τον Τσόρνιγκερ. Να αλλάξει τα πάντα στο Κολόσσι, βάζοντας νέα νοοτροπία και φιλοσοφία. Που είναι η ίδια με αυτή του Κλοπ. Άλλωστε, το είπε και στην παρουσία του ότι θα έχει την αγωνιστική φιλοσοφία της Μάντσερστερ Σίτι, της Λίβερπουλ και της Λειψίας.

Ο χρόνος θα δείξει εάν θα πετύχει, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας χρειαζόταν όσο ποτέ άλλοτε αυτή την ριζική αλλαγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

Μεταξύ άλλων: Τελευταία Ενημέρωση