ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κουλουβάχατα…

Αυτό συμβαίνει στην χώρα μας, διαχρονικά

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τη μέρα που ξεκίνησε αυτή η πανδημία ακούσαμε πολλά και διάφορα. Είναι λογικό, ο κόσμος να φοβηθεί για την υγεία του και να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε να περάσει αυτό το κακό που μας βρήκε.

Τα καταφέραμε πολύ καλά, δεν λέω και τώρα ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας.

Αν δούμε όμως αυτή την χαλάρωση των μέτρων, συνδέοντας την με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, γιατί αυτή είναι η αρμοδιότητα μας. Από πρώτη μέρα της πανδημίας, ξεκίνησε ένα μεγάλο ερώτημα, εάν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι.

Ακούσαμε πολλά και διάφορα το τελευταίο διάστημα, αλλά η ουσία είναι ότι κάποιες ομάδες ψάχνουν προφάσεις για να μην παίξουν και κάποιες άλλες επειδή τους ευνοεί η κατάσταση παίζουν... άμυνα (π.χ. Ομόνοια, Απόλλων). Αλλά, επί της ουσίας δεν θα τους κάτσει και άσχημα εάν διακοπεί. Η Ανόρθωση, είναι σε άλλη κατηγορία και αυτό είναι αυτονόητο. 

Αρχικά, από τις ομάδες που βρίσκουν προφάσεις, ακούσαμε ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και θα κάνουμε ότι μας πουν οι ειδικοί και βασικά οι επιστήμονες υγείας. Και η υγεία των αθλητών είναι πάνω απ’ όλα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι επιστήμονες της υγείας, μας λένε ότι μπορούν να ξεκινήσουν σιγά, σιγά οι προπονήσεις σε μικρά γκρουπ και μέσα στον Ιούνιο μπορεί να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς κόσμο και εάν είναι έτοιμες οι ομάδες.

Εδώ έχει την πλάκα του η υπόθεση, διότι αρχικά από τις ομάδες ακούσαμε να λέμε ότι χρειάζονται 3 εβδομάδες περίπου προετοιμασία, τώρα διαφοροποιηθήκαμε και η… κασέτα παίζει 5 εβδομάδες.

Ξέρετε, ώσπου το παίρνουμε πιο κάτω, κερδίζουμε και χρόνο, μπας και… λείψει. Έλα ντε που χρόνος υπάρχει αρκετός, αν κάτσεις και βάλεις κάτω τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η ΟΥΕΦΑ.

Ακόμα και το τελευταίο σενάριο, που ξεκινήσουν στα τέλη Μάιου οι προπονήσεις, μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, με βάση τους υπολογισμούς της ΚΟΠ, που λένε ότι χρειάζονται 40 ημέρες για να γίνουν όλοι οι αγώνες.

Λέμε τώρα, τέλη Μάιου προπονήσεις, ένα μήνα προετοιμασία και αγώνες αρχές Ιουλίου. Άρα, το πρωτάθλημα τελειώνει Αύγουστο. Και προσέξτε, με το τελευταίο σενάριο, όχι με το πρώτο, που μας λένε οι επιστήμονες υγείας.

Βέβαια, εδώ έχει κι άλλη πλάκα η υπόθεση. Ενώ αρχικά μας λένε να ακούμε τους επιστήμονες της υγείας και όταν λένε κάτι που δεν μας αρέσει, προσπαθούμε να τους παρακάμψουμε ή να τους βγάλουμε «τρελούς».

Η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν να παίξουν και ψάχνουν διάφορες προφάσεις. Όπως και να ‘χει, δεν θα χαλάσουμε την υγείας μας, αλλά μόνο μία παράκληση στον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη.

Πρόεδρε, εάν τους ακούσεις και το κλείσεις, βρες τον τρόπο να το καθαρίσεις πρώτα, όπως είπες κάποτε.

X