ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Ξεγραμμένος…

Συγκρίνοντας τον με Μπεργκ, Κέρκεζ και Κετσπάγια

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

stravrouo@sppmedia.com

Οι απόψεις του κόσμου αλλάζουν από μέρα σε μέρα και αυτό δεν είναι κάτι που μας παραξενεύει, ειδικά στην Κύπρο. Η περίπτωση του Απόλλωνα είναι χαρακτηριστική, καθώς οι «κυανόλευκοι» από φαβορί που ήταν πριν μερικές εβδομάδες, τώρα τους έχουν ξεγραμμένους.

Όχι μόνο οι οπαδοί των άλλων ομάδων, αλλά ακόμα και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα έχουν αυτή την άποψη. Ότι δηλαδή δεν μπορεί για τον τίτλο, κυρίως λόγο του Γιάννη Πετράκη.

Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα αυτή την στιγμή, διότι υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια και τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Εάν ο ξεγραμμένος καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα. Εάν συμβεί, θα πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, με τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, σε σχέση με τους αντιπάλους του. Δηλαδή, τους Μπεργκ, Κέρκεζ και Κετσπάγια.

Αφού μπαίνεις στην διαδικασία να συγκρίνεις κάποια πράγματα, θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη όλα τα δεδομένα. Ο Πετράκης βρίσκεται στον Απόλλωνα σε 16 παιχνίδια, ενώ Μπεργκ και Κετσπάγια είναι από πέρσι, ενώ ο Κέρκεζ εδώ και τρία χρόνια.

Ακόμη μία σημαντική παράμετρος είναι ότι και οι τρεις προπονητές έχουν διαμορφώσει τα ρόστερ τους όπως ακριβώς ήθελαν οι ίδιοι, με δικές τους επιλογές.

Ενώ ο Πέτράκης παρέλαβε ένα ρόστερ, στο οποίο δεν έβαλε ούτε και μία… πινελιά. Άσε που ήταν αρκετά ανισόροπο και παίκτες που έχουν παίξει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας τους.

Επιπλέον, όταν παρέλαβε την ομάδα ο Απόλλωνας ήταν ένα «νοσοκομείο». Ενδεικτικό ήταν και το ντέρμπι με την Ομόνοια στην Λευκωσία, όπου πήγε να παίξει με 9-10 απουσίες. Αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας δεν έχει τραυματίες και ενώ πέρασε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα.

Αυτά δεν τα πέρασε κανένας από τους άλλους τρεις προπονητές, συν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει η πίεση που υπάρχει στον Απόλλωνα. Ασφαλώς και υπάρχει πίεση στις άλλες ομάδες, αλλά δεν συγκρίνεται με αυτή που ζει ο Πετράκης.

Αυτή η πίεση, τον έφερε στο σημείο να μην λειτουργεί με «καθαρό» μυαλό και να κάνει περισσότερα λάθη από τα φυσιολογικά, με αποτέλεσμα να πιστεύει μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι δεν μπορεί.

Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος εάν μπορεί η όχι. Για ένα όμως είμαι σίγουρος, ότι σε σχέση με τους άλλους τρεις προπονητές που θα παλέψει για τον τίτλο, έχει καλύτερες συνθήκες. Από όποια πλευρά το δεις.

Ο χρόνος όμως θα δείξει, εάν ο ξεγραμμένος καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα. Εάν συμβεί, θα πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, με τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

Μεταξύ άλλων: Τελευταία Ενημέρωση