ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Οι νεοφερμένοι και η κίνηση που χρειάζεται

Τι είδαμε από τους νέους, αλλά και η θέση που θέλει ενίσχυση

Τέσσερα επίσημα παιχνίδια έδωσε μέχρι τώρα ο Απόλλωνας και έχουμε ένα πρώτο δείγμα από τη νέα ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει ο Σωφρόνης Αυγουστή. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στην φιλοσοφία του Κύπριου τεχνικού.

Απλά, στους αγώνες της Ευρώπης αναγκάζεσαι να προσαρμόσεις κάπως τα πλάνα σου, επειδή σε αναγκάζει και ο αντίπαλος. Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις πάντα την ίδια φιλοσοφία. Να τρέχεις συνέχεια, να πιέζεις ψηλά και να προσπαθείς να έχει παιχνίδι κατοχής.

Αυτό έγινε και με την Αμπερτίν, καθώς και οι Σκωτσέζοι έχουν την ίδια φιλοσοφία, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να αναγκάζεται να προσαρμόσει τα πλάνα του, έτσι ώστε να πετύχει τον στόχο του. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην Κύπρο, καθώς παιχνίδι με παιχνίδι διαφέρει.

Όμως, αυτό που θα σχολιάσουμε σήμερα είναι η παρουσία των φετινών μεταγραφών, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν αγωνιστεί στα παιχνίδια που έδωσε ο Απόλλωνας. Θα αρχίσουμε από την άμυνα, καθώς Γιούστε και Ζάντερ έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια.

Βέβαια και οι δύο θέλουν ακόμη χρόνο για να προσαρμοστούν εντελώς στην ομάδα. Ο Ισπανός έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Παίκτης που δείχνει να ξέρει μπάλα. Είναι πολύ άνετος με την μπάλα στα πόδια και ξέρει να διαβάζει καλά τις φάσεις.

Το κυριότερο στοιχείο είναι ότι είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Αυτός «καθάρισε» τις περισσότερες φάσεις της Αμπερτίν στον… αέρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κεντρικό αμυντικό. Έδειξε να έχει τα στοιχεία που μπορεί να αντικαταστήσει τον Βινίσιους.

Ο Ζάντερ άφησε άριστες εντυπώσεις. Ένα σύγχρονο μπακ, όποιος έχει απίστευτα φυσικά προσόντα. Πολύ γρήγορος και δυνατός παίκτης. Με την ταχύτητα του, μπορεί να καλύπτει τα άλλα ελαττώματα που έχει σαν ποδοσφαιριστής. Και κυρίως στην τεχνική κατάρτιση.

Είναι καλός επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά έδειξε να έχει προβλήματα. Και πιο μεγάλο τεστ για την αμυντική του συμπεριφορά ήταν ο αγώνα στην Σκωτία, όπου στάθηκε πάρα πολύ καλά και ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του αγώνα.

Για τον Άλεφ Ντος Σάντος πήραμε το πρώτο μεγάλο δείγμα στον αγώνα με την Αμπερτίν στο Αρένα. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια μπήκε στα τελευταία λεπτά στο γήπεδο. Έδειξε καλά στοιχεία. Καλός στο ψηλό παιχνίδι και στο μαρκάρισμα, αλλά δεν είναι Σακέτι και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Να μην τα μπερδεύουμε...

Ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης και έδειξε να είναι και άνετος με την μπάλα στα πόδια. Με το λίγο που είδαμε, θεωρώ ότι είναι μία καλή ρεζέρβα, που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, όποτε τον χρειαστεί η ομάδα.

Τώρα, πάμε στον Σκέμπρι. Δεν θα πω πολλά πράγματα, γιατί η παρουσία του στα τέσσερα παιχνίδια μιλά από μόνη της. Είναι η καλύτερη προσθήκη που έκανε ο Απόλλωνας και ήταν παίκτης που έλειπε από την ομάδα.

Ένας «εγκεφαλικός» παίκτης και «μία αλεπού» μέσα στο γήπεδο, όπως την χαρακτήρισα παλαιότερα, όταν είχε ανακοινωθεί από τον Απόλλωνα. Το γεγονός ότι παίζει σε όλες τις θέσεις στην επίθεση, δίνει λύσεις στον Σωφρόνη να κάνει ότι θέλει την ώρα του αγώνα και όχι μόνο.

Θα μείνω μέχρι εδώ, διότι για τους άλλους νεοφερμένους δεν έχουμε μεγάλη εικόνα. Όμως, θα κλείσω με μία γενική άποψη για την ομάδα. Ο Απόλλωνας θα είναι και φέτος δυνατός και διεκδικητικός. Όμως, για να γίνει πανίσχυρος και να γεμίσει σε όλες τις γραμμές θέλει ακόμη δύο παίκτες στον άξονα.

Εάν ο ένας είναι ο Μπεντόγια, καλώς! Θέλει όμως οπωσδήποτε ένα παικταρά (με όλη την έννοια της λέξης) για τον άξονα. Ένα παίκτη που να τα συνδυάζει όλα. Να είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Διότι, δεν γίνεται ο μοναδικός ολοκληρωμένος σου παίκτης στον άξονα να είναι ο Χάμπος.

Παικταράς ο Χάμπος, αλλά θέλεις κι άλλους με αυτά τα χαρακτηριστικά και που θα μπορούν να τραβήξουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση.