ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
28 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ξεκρέμμαστοι…

H Επίλεκτη κατηγορία της ΚΟΠ αδρανεί και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Επίλεκτη κατηγορία της ΚΟΠ είναι αδρανοποιημένη εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα η τελευταία αγωνιστική που παίχτηκε ήταν η όγδοη που έγινε στις 7 Νοεμβρίου 2020. Από τότε μέχρι σήμερα 16 ομάδες δεν παίζουν ποδόσφαιρο και περιμένουν κάποιο αρμόδιο να τους πει επισήμως το τι θα γίνει. Θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν…τελειωτικά; Πέραν της συγκεκριμένης κατηγορίας, στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το Αγροτικό ποδόσφαιρο.

Αυτή που –λογικά- πρέπει να πληροφορήσει τα σωματεία είναι η ΣΤΟΚ στην οποία υπάγονται. Η ΣΤΟΚ περιμένει την ΚΟΠ και η ΚΟΠ το Υπουργείο Υγείας.

Τα σωματεία έχουν συμφωνήσει ότι …διαφωνούν

Από τη διακοπή και έπειτα έγιναν διάφορες επαφές με εμπλεκόμενη και τη ΣΤΟΚ, (υπάρχει αντιπρόσωπος  της στην ΚΟΠ, που είναι ενήμερη επί των θεμάτων),  αλλά επί της ουσίας ...ουδέν. Τα σωματεία έχουν συμφωνήσει ότι …διαφωνούν. Έχουν χωριστεί σε δυο «παρατάξεις» με τη μια να επιθυμεί τη συνέχιση του πρωταθλήματος και την άλλη να θέλει τη διακοπή. Πάντως ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας είχε μιλήσει περί της ανάγκης συνέχισης του πρωταθλήματος.

Τα σωματεία που επιθυμούν τη συνέχιση του πρωταθλήματος συνεχίζουν προπονήσεις με βάση τα κυβερνητικά διατάγματα, (ανά πέντε άτομα), ενώ ταυπόλοιπα δεν προπονούνται. Όλοι (ποδοσφαιριστές προπονητές και λοιποί που βρίσκονται κοντά στην κάθε ομάδα) υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε rapid test για έλεγχο. Η τουλάχιστον πρέπει να υποβάλλονται.

Το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι κανείς δεν ξέρει, αλλά στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα είναι από πολύ δύσκολο μέχρι αδύνατο. Εκτός αν συμφωνηθεί πρωτάθλημα …υπερταχείας διεξαγωγής.

Πριν από μια βδομάδα και κάτι η πρόεδρος του Ορφέα Αγγέλα Ιωάννου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FΜ 95 « Πίσω από τη βιτρίνα» είχε θέσει το ερώτημα, «Πότε θα μας ενημερώσουν για το τι θα γίνει»; Ακόμη περιμένει...

Οπως περιμένουν δεκάδες άνθρωποι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες που έχουν αφεθεί εδώ και καιρό  ξεκρέμαστοι χωρίς κανένας να θεωρεί ότι είναι σημαντικό να τους ενημερώσει για ένα στοιχειώδες για αυτούς θέμα.

ΥΓ Δεν καταλογίζουμε ευθύνες σε κανένα με όλο αυτό που δημιουργήθηκε από την πανδημία. Όμως στους άνθρωπους αυτούς οφείλεται μια ενημέρωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση