ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «τριφύλλι» που μαράθηκε

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Θλίψη και ντροπή προκαλεί στον κάθε Ομονοιάτη το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν θα λάβει μέρος ούτε στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα.

Με χθεσινή ανακοίνωση της η Ομόνοια πληροφορεί περί του γεγονότος, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει οι Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης της Ομόνοιας. Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ότι συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια από το ΔΣ για επαγγελματικές συνεργασίες, που από τη νέα χρονιά θα δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο για να μπορεί η Ομόνοια να συμμετέχει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν». Μακάρι να πέσω έξω, αλλά με βάση τα πεπραγμένα πολλών χρόνων το βλέπω δύσκολο να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Η αλήθεια για το τμήμα καλαθόσφαιρας της Ομόνοιας είναι μια. Ποτέ, μα ποτέ καμιά διοίκηση της ομάδας δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για το άθλημα. Ήταν πάντα ένα άθλημα αφημένο στη μοίρα του. Η ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» συστάθηκε το 1965 και ενέγραψε στη δύναμη της 40 καλαθοσφαιριστές! ‘Όπως ακριβώς το διαβάσατε: 40 άτομα. Όμως η λειτουργία του τμήματος αναστάληκε με επίσημη αιτία το οικονομικό! Κάποιοι μάλιστα που γνωρίζουν τα γεγονότα ισχυρίζονται ότι το τμήμα ανέστειλε τη δράση του για το ποσό των 1000 λιρών. Αυτά τα λεφτά χρειαζόταν τότε για να λειτουργήσει το τμήμα, αλλά το ποσό θεωρήθηκε δυσβάσταχτο. (Το τμήμα επαναδραστηριοποιήθηκε το 1971).

Αυτή ήταν περίπου η διαχρονική αντιμετώπιση της καλαθόσφαιρας από τις εκάστοτε διοικήσεις του σωματείου με εξαιρέσεις κάποια φωτεινά διαλείμματα που οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο στο ζήλο και στο μεράκι κάποιων ανθρώπων.

Το μπάσκετ της Ομόνοιας μαραίνεται για χρόνια και κανείς ποτέ δεν προσπάθησε στα σοβαρά να το σώσει Και επειδή τα χρόνια περνούν δεν άντεξε. Στέγνωσε. Και μαράθηκε εντελώς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση