ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα βρει την άκρη ο Νιλ Λένον;

Αυτός που έχει την ευθύνη για την κατάσταση της Ομόνοιας καλείται να αλλάξει τα πράγματα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο αποδιοπομπαίος τράγος, ή  αλλιώς το εξιλαστήριο θύμα, είναι το πρόσωπο που κατηγορείται και λογοδοτεί, ή εκτελεί ποινή, αντί του πραγματικού ενόχου.

Στις ελλειμματικές σε παιδεία (κοινωνική και όχι ακαδημαϊκή) και ασόβαρες κοινωνίες όπως τη δική μας, η τακτική αυτή είναι σύνηθες φαινόμενο. Στρέφεται η προσοχή σε ένα άτομο το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη για όλα τα δεινά της ομάδας ή της κοινωνίας Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται τα βαθύτερα προβλήματα.

Αυτήν τη στιγμή όμως η Ομόνοια αγωνιστικά νοσεί, έχουσα να επιδείξει δυο συνεχόμενες τραγικές εμφανίσεις

Στην Ομόνοια –παρά το ότι ως φορέας είναι μέρος μιας τέτοιας κοινωνίας- στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Κανείς δε ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο. Για την κατάσταση στην ομάδα υπάρχει, ως εκ της θέσεως του, ο πραγματικός υπεύθυνος. Και δεν αναζητείται κανείς άλλος. Από ότι αφήνεται να νοηθεί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Υπεύθυνος για την ανεπιθύμητη κατάσταση της ομάδας είναι ο Νιλ Λένον. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό-«ακολουθούμε το μοντέλο πρότυπο προπονητή μάνατζερ» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Παπασταύρου - αυτός είναι ο υπεύθυνος για την προετοιμασία της ομάδας για τη διαχείριση των παικτών αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, είναι υπεύθυνος για τη διάταξη που θα παρατάξει η ομάδα στο γήπεδο αναλόγως του αντιπάλου, τον τρόπο που θα αγωνιστεί και βεβαίως το κοουτσάρισμα.

Κοντολογίς αυτός είναι ο υπεύθυνος της δουλειάς που γίνεται στο «Ηλίας Πούλλος». Και αυτός είναι που λογοδοτεί στο Σταύρο Παπασταύρου.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι μέρος της δουλειάς του –όπως και του κάθε επαγγελματία προπονητή - είναι το να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ακόμη και σε αυτές που θεωρεί κουραστικές, άστοχες ακόμη και ανόητες.

Ο Νιλ Λένον είναι ο άνθρωπος που υπό τις οδηγίες του η ομάδα κέρδισε το κύπελλο και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ. Είναι γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει επιδείξει έργο στην ομάδα. Αυτό τον τιμά και δικαίως οι οπαδοί της Ομόνοιας εναπόθεσαν και εναποθέτουν πολλές ελπίδες στο άτομο του.

Αυτήν τη στιγμή όμως η Ομόνοια αγωνιστικά νοσεί, έχουσα να επιδείξει δυο συνεχόμενες τραγικές εμφανίσεις –Σέριφ Απόλλωνας- και δυο ήττες σε τρία ματς πρωταθλήματος. Τέτοιες εμφανίσεις όπου η ομάδα δεν έχει δείξει σχεδόν τίποτα. είναι προδιαγραφών …δευτέρου γκρουπ.

Έβλεπα τους αγώνα αυτούς και σκεφτόμουν τι μπορεί να περιμένει η Ομόνοια στη συνέχεια όταν δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να διακρίθηκε.

Το ρόστερ της ομάδας σε αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για τα Κυπριακά standards είναι πολύ ψηλό. Άρα και η ποιότητα…

Ναι έγινε καθυστερημένα ο σχεδιασμός, αλλά τέτοια ανυπαρξία δεν δικαιολογείται. Και στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα ο σχεδιασμός είναι αργοπορημένος- ο αιώνιος Ιβάν Γιοβάνοβιτς- αλλά η ομάδα μια χαρά ποδόσφαιρο παίζει.

Επίσης αυτό το 3-5-2 που λανσάρεται έχει γίνει τροχοπέδη για την ομάδα αλλά ο κόουτς ….εκεί.

 Ο Νιλ Λένον είναι χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος που κουβαλά το βάρος της αγωνιστικής ανόρθωσης της ομάδας και της επιστροφής της στην κανονικότητα. Θα βρει άραγε την άκρη σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα;

Είναι πασιφανές το πόσο περισσότερο στριμώχνεται ο Νιλ Λενον με ένα ανάποδο αποτέλεσμα στο ματς με την ΕΝΠ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση