ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Sorry coach, but …

Αυτή δεν ήταν εικόνα…Ομόνοιας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Σε απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που του υποβλήθηκε χθες μετά το ματς για το αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του ο Χένινγκ Μπεργκ είπε τα εξής : «Αυτό έγινε διότι η ΑΕΛ έπαιξε με ποιότητα. Αυτό κυρίως και διότι δεν ήμασταν εμείς όσο καλοί έπρεπε. Έπαιξαν κι αυτοί πολύ καλά. Ήταν ένας συνδυασμός για να μείνουμε πίσω στην άμυνα μας».

Sorry coach, εκτιμούμε βαθύτατα το έργο που έκανες και κάνεις, αλλά θα διαφωνήσουμε. Εμείς δεν είδαμε ποιότητα από τον αντίπαλο σε σημείο που να αναγκάζει την Ομόνοια σε κατάσταση παρατεταμένης μαζικής(!) άμυνας στο χθεσινό παιχνίδι. Εμείς είδαμε μια Ομόνοια να παίζει με δική της …πρωτοβουλία, τόσο συντηρητικά, όσο δεν έπαιξε ούτε στη Γρανάδα ούτε στο Αιντχόφεν!

Και το ότι η Ομόνοια δεν ήταν τόσο καλή όσο έπρεπε-με βάση τα λεχθέντα από τον κόουτς- είναι κυρίως γιατί ο ίδιος της έβαλε αυτό το χαλινάρι

Θυμηθείτε τις αλλαγές που κάνατε στα συγκεκριμένα ματς. Αλλαγές …επιθετικής έφεσης. Η Ομόνοια σε αυτά τα ματς, αλλά και σε άλλα δεν φοβήθηκε. Βγήκε ως μεγάλη ομάδα μπροστά. Το ότι έχασε στα ματς αυτά, δεν αφορά  το επιχείρημα.

Είναι άξιο απορίας πως… την είδε ο Νορβηγός και παρέταξε την ομάδα του, (τη πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος, με τη δυναμική αναπτυγμένη σε γιγαντιαίο σημείο και με μια γραμμή πυρός να σμπαραλιάζει την κάθε άμυνα), με τόσο μίζερη αμυντική διάταξη λες και είχε να αντιμετωπίσει ...τη Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου!

Υπερτίμησε τον αντίπαλο, (ο ισχυρισμός δεν είναι ότι η ΑΕΛ δεν είναι καλή ομάδα,  απλώς υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ εκτίμησης και υπερεκτίμησης), και ταυτόχρονα πέρασε  χαλινάρι σε μια ομάδα που καλπάζει. Τη δική του ομάδα!  Ηθελε κάνοντας rotation να ξεκουράσει παίκτες, λέει  μια άποψη. Σε ένα τέτοιο  ματς μάλλον δεν ενδείκνυται κάτι τέτοιο.

Και το ότι η Ομόνοια δεν ήταν τόσο καλή όσο έπρεπε-με βάση τα λεχθέντα από τον κόουτς- είναι κυρίως γιατί ο ίδιος της έβαλε αυτό το χαλινάρι.

Όταν προηγείσαι νωρίς δεν φθάνει μόνο η άμυνα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να παίξεις και ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Και να κέρδιζε χθες η Ομόνοια, πάλι τα ίδια θα γράφαμε. Γιατί ο  δημοσιογράφος που αρθρογραφεί, ορμώμενος από το αποτέλεσμα, δεν διαφέρει από τον κάθε επιφανειακό που ανοητολογεί, είτε στο διαδίκτυο, είτε στον καφενέ της γειτονιάς του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση