ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ. Αυγουστή: Έχει περάσει το μήνυμά του

Ήταν σαφέστατος προς τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν φοβήθηκε να πάρει την ευθύνη, για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του ματς με τον Άρη. «Σήμερα έγιναν ατομικά και ομαδικά λάθη. Η ευθύνη είναι στον προπονητή», είπε χαρακτηριστικά.

Έδειξε, γενικότερα, ότι αισθάνεται πολύ καλά το βάρος της ευθύνης που έχει αναλάβει, το οποίο, όμως, πιστεύει ότι μπορεί να σηκώσει.

Βέβαια η περίσταση απαιτεί πράξεις και όχι λόγια καθώς αυτά δεν μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες.

Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις που έκανε συνολικά για το ματς αλλά και το ντέρμπι της Τετάρτης με το ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο έχει περάσει το μήνυμά του στα αποδυτήρια για τον τρόπο στον οποίο έχει καταλήξει έτσι ώστε να βρει ξανά η ομάδα το δρόμο της.

Οπως είπε θα βάζει στο γήπεδο αυτούς που θα βγάζουν το πάθος και τη δύναμη και να μπορούν να δημιουργούν προβλήματα στον αντίπαλο. Βλέποντας τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά από την αρχή, ανακάτεψε την τράπουλα για να τα βελτιώσει, (τα κατάφερε σε ένα βαθμό), καταλήξας στο πιο πάνω συμπέρασμα.

Η εκτίμηση είναι ότι δεν βγήκε η διάταξη 3-4-3 . Μπάλα όμως παίζουν οι παίκτες και όχι οι διατάξεις. Με όποια διάταξη και αν παίξεις ακόμη και αν την έχεις δουλέψει σε εκατό προπονήσεις, όταν υπάρχουν παίκτες που κρύβονται, που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, που δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, που δεν μαρκάρουν και που δεν τρέχουν, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

 Μετά από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων θα ήταν εκτός πραγματικότητας να ισχυρίζεται κανείς ότι οι παίκτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να μπει φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα. Όμως για την ώρα δεν μπαίνει αυτό το φρένο με αποτέλεσμα η ομάδα να κινείται δυστυχώς σε επίπεδα απόδοσης, όπως αυτά του πρώτου ημιχρόνου του ματς με τον Άρη (και όχι μόνο). Άρα είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι εξ’αυτών κατανοούν μεν την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος.

 Ο Σωφρόνης Αυγουστη με βάση αυτά που είπε, δείχνει να πήρε την απόφαση να συνεχίσει με αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να το κάνουν. Δήλωσε ακόμη ότι η ομάδα θέλει να περάσει στον τελικό. Βέβαια η περίσταση απαιτεί πράξεις και όχι λόγια καθώς αυτά δεν μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες.

Οι πράξεις όμως αφορούν σχεδόν ολοκληρωτικά τους πρωταγωνιστές. Ανεξαρτήτως των όποιων αστοχιών στον καλοκαιρινό σχεδιασμό ή των αλλαγών στην τεχνική ηγεσία, πρωταγωνιστές πάντα είναι οι ποδοσφαιριστές κι αυτοί έχουν την ευθύνη να υψώσουν ανάστημα και να φροντίσουν για την «απελευθέρωση» της Ομόνοιας από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Επαναλαμβάνουμε. Όσοι μπορούν. Ναι, αυτοί. Θα πρέπει όμως να καταβάλουν κάθε προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση