ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανίσχυρο τονωτικό

Έτσι ακριβώς λειτουργεί για την Ομόνοια το χθεσινό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του κυπέλλου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Είναι ένα παιχνίδι, δεν κάναμε ακόμα τίποτα. Αυτή η πρόκριση θα δώσει χαρά και ψυχολογία στους παίκτες και στον κόσμο μας για τη συνέχεια». Αυτο το μέρος των δηλώσεων του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν –εκτιμώ- το κύριο ζουμί της χθεσινής νίκης πρόκρισης επί του ΑΠΟΕΛ.

Ασφαλώς και η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου δεν σημαίνει επί της ουσίας, απολύτως τιποτα. Ποτέ και καμιά ομάδα στον κόσμο που ανήκει τουλάχιστον στη Α' κατηγορία –γιατί αν είναι σε μικρότερη, τότε αλλάζει το πράγμα- μπορεί να επικαλεστεί την πρόκριση στους τέσσερεις του κυπέλλου ως  γεγονός τιμητικό. Ιδιαίτερα δεν αν πρόκειται για μεγάλη ομάδα. Άρα η πορεία συνεχίζεται για την υλοποίηση του στόχου που είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Είχε πλακώσει στο πράσινο στρατόπεδο το σκοτάδι και όλοι ή σχεδόν όλοι εκτιμούσαν ότι η Ομόνοια χθες θα αποχαιρετούσε με οδύνη τη χρονιά από πλευράς στόχων

Η χθεσινή νίκη-πρόκριση έχει τη ψυχολογική θετικότατη επίδραση την οποία έθιξε ο Κύπριος κόουτς. Αν το αποτέλεσμα ειδωθεί μέσα από τις δυσχερέστατες συνθήκες μέσα στις οποίες επιτεύχθηκε, είναι ασφαλέστατα ακριβώς ότι χρειαζόταν η φετινή Ομόνοια και μάλιστα στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Ήρθε μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαριά και ασήκωτη όπου κυριολεκτικά κανείς δεν έβλεπε φως. Είχε πλακώσει στο πράσινο στρατόπεδο το σκοτάδι και όλοι  ή σχεδόν όλοι εκτιμούσαν ότι η Ομόνοια χθες θα αποχαιρετούσε με οδύνη τη χρονιά από πλευράς στόχων.

Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι, συνεπώς, ένα πανίσχυρο τονωτικό που απορροφά τους κραδασμούς που δημιουργήθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες και επαναφέρει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών σε κανονικά επίπεδα. Γιατί με όλα όσα προηγήθηκαν στα ...αιώνια ντέρμπι, είχαν φθάσει στο σημείο να σκέφτονται ότι παίζοντας με το ΑΠΟΕΛ ότι και να κάνουν θα χάσουν! Το χθεσινό όμως ευχάριστο συμβάν επανέφερε τα πράγματα σε νορμάλ μορφή και οι ποδοσφαιριστές μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους χωρίς ψυχολογικά βαρίδια, προσβλέποντας ταυτόχρονα σε υλοποίηση στόχων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση