ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ούτε ο Τσουκαλάς…

Καλύτερος ο Ολυμπιακός από την Ομόνοια, αλλά… μέχρις εκεί

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Οι «πράσινοι» ήδη ζουμάρουν στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (29/9), όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο δεύτερο σκέλος της διαδικασίας των πλέι οφ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ.

Η Ομόνοια καλείται να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα και να πετύχει την έκπληξη. Γιατί τυχόν πρόκριση της Ομόνοιας, ως έκπληξη χαρακτηρίζεται.

Σε αυτό το ματς που έχει φαβορί τον Ολυμπιακό η Ομόνοια έχει να ανεβεί… τον Ολυμπο

Υπάρχει μια εκτίμηση που πλανάται στην ατμόσφαιρα και …λέει ότι η διαφορά των δυο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και το σκορ τόσο ασφαλές για τον Ολυμπιακό, που ανατροπή των δεδομένων είναι περίπου αδύνατη και ισοδυναμεί με… όγδοο θαύμα. Η Ομόνοια -κατά την εκτίμηση- θα παραταχθεί την Τρίτη το βράδυ στο ΓΣΠ, απλώς για την τιμή των όπλων, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, διατηρούσα ελάχιστες ελπίδες για κάτι θετικό.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Αυτή η Ομόνοια - που πρόσθεσε ποιότητα, βελτίωσε χημεία και απέκτησε περισσότερη συνοχή σε σχέση με το περσινό εξαιρετικό σύνολο - και απέκλεισε τις πρωταθλήτριες Σερβίας και Πολωνίας και, ναι, έχασε στο πρώτο ματς, πόσο κατώτερη είναι από τον Ολυμπιακό που είδαμε την Τετάρτη στο «Καραισκάκης»;

Επίσης υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι αν με αυτές τις ομάδες αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός που είδαμε την Τετάρτη θα έκανε αυτό που έκανε η Ομόνοια;

 Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, αλλά χάσμα τέτοιο που να δίνει εκ προοιμίου την πρόκριση στους Πειραιώτες, δεν υπάρχει. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός του «τώρα» που ψάχνεται τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο λειτουργίας, την Τρίτη μεταμορφωθεί και παίξει το περσινό ποδόσφαιρο, και πάλι δεν είναι σε άλλο γαλαξία από την Ομόνοια.

Επίσης ένας αντικειμενικός παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι αν ο Ολλανδός ρεφ δεν έδινε το –δήθεν- πέναλτι ο Ολυμπιακός ή θα δυσκολευόταν παρά πολύ να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα, ή …θα ήταν ακόμη στο ψάξιμο. Γιατί η άμυνα της Ομόνοιας ήταν υποδειγματική. Οπότε τώρα θα κάναμε μια άλλη συζήτηση, όπου ούτε ο… Τάκης Τσουκαλάς δεν θα εκφραζόταν με σιγουριά περί πρόκρισης.

Σε αυτό το ματς που έχει φαβορί τον Ολυμπιακό η Ομόνοια έχει να ανεβεί… τον Ολυμπο γιατί απέναντι στην καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε μέχρι τώρα στην Ευρωπαϊκή της πορεία, καλείται να επιτεθεί, πολύ περισσότερο από ότι το έχει κάνει στα προηγούμενα ματς. Και για νάμαστε ακριβείς σε κανένα Ευρωπαικό της ματς η Ομόνοια δεν έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Και καλώς έπραξε. 

Η αναρρίχηση (η μη) στον Ολυμπο όμως –επαναλαμβάνω- να κριθεί στο γήπεδο. Όχι σε γκέλες του ρεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ