ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το «κούμπωμα» και το… μη δικαίωμα

Φυσιολογικά συγκρατημένος ο κόσμος της ομάδας για τις μετεγγραφές, που δεν σηκώνουν… αστοχίες

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Πέντε μετεγγραφές έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα η Ομόνοια ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Τους Μίχαελ Λούφτνερ, Ανταμ Λανγκ,Τιάγκο Φερέιρα,  Ζοέλ Περέιρα, Χαράλαμπο Κυριακίδη.

Είδατε κανένα οπαδό της να ενθουσιαστεί; Είδατε κανένα έστω να εκφράσει χαρά ή ακόμη και ικανοποίηση; Ασφαλώς και η έλλειψη αυτών των φαινομένων αυτήν τη χρονική περίοδο δεν έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Εξάλλου τους δύο (Τιάγκο Φερέιρα και Ζοέλ Περέιρα) τους γνωρίζουμε. Μπορεί να μην είναι παικταράδες, αλλά ικανότητες έχουν. Οι άλλοι δυο με βάση τα βιογραφικά τους, δείχνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Για το νεαρό κήπερ δεν  εκφράζονται εκτιμήσεις, γιατί πρόκειται για επένδυση.

Το κεφάλαιο ενίσχυση της Ομόνοιας έχει και μια άλλη πτυχή

Αυτό το «κούμπωμα» του κόσμου της Ομόνοιας για τα νέα αποκτήματα, που εκφράζεται με συγκρατημένες εκτιμήσεις και τη φράση «περιμένουμε το γήπεδο», είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο που εδράζεται στα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Τα τελευταία τρία μετεγγραφικά καλοκαίρια εν μέσω πολλαπλών –45 για την ακρίβεια - μετεγγραφών, ξέρετε πόσοι παίκτες ήρθαν στην Ομόνοια και έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας; Μόνο τρεις. Οι Ματ Ντάρμπισαιαρ, Λουκάς Βύντρα και Ζιόρντι Γκόμες. Τέτοιο… κακό.

Και από αυτούς τους τρεις, ο πρώτος καλείται να… επανέλθει, ο δεύτερος έχει …τελειώσει και ο τρίτος ξέρει μεν μπάλα, αλλά δεν είναι και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ενώ το πρέσινγκ, που όπως πληροφορούμαστε  θέλει ο Χένινγκ Μπεργκ από τους παίκτες του, δεν είναι το ατού του.

Με τέτοιο οικτρό πρόσφατο παρελθόν… και το Μέσι (λέμε τώρα) να φέρουν  στο «Ηλίας Πούλλος» κανείς δεν θα πανηγυρίσει γιατί δεν θα νοιώθει σίγουρος ότι θα παίξει μπάλα!

Το κεφάλαιο ενίσχυση της Ομόνοιας έχει και μια άλλη πτυχή. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια άλλης μιας αποτυχίας. Η καλύτερα δεν έχει… το δικαίωμα για τέτοιο πράγμα. Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης, θα αποτελεί άλλο ένα ορατό σημάδι παρακμής. Δεν έχει… το δικαίωμα και για έναν άλλο λόγο που λέγεται, μεταγραφικές κινήσεις ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν. Πχ των ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα. Φυσικά είναι το γήπεδο που θα κρίνει τα πάντα, αλλά οι… τάσεις καταγράφονται. Πιθανό δε να καθορίσουν πορεία.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X