ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ζητά πολλά;

Τι θέλει ο κόσμος της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Παρά να πάρεις ποδοσφαιριστές μέτριους νωρίς είναι καλύτερα να περιμένεις κάποιο διάστημα για να πάρεις παίκτες που διαθέτουν ποιότητα». Αυτή την σωστή και κλισαρισμένη τακτική που αφορά τα των μετεγγραφών του καλοκαιριού, ακολουθούν κατά γράμμα στην Ομόνοια.

Τακτική εκπεφρασθείσα με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της ομάδας Ανδρέα Δημητρίου, την περασμένη Πέμπτη ως εξής: «Το ότι εδώ και κάποιες μέρες δεν έχει γίνει κάποια μετεγγραφή, είναι θέμα επιλογής και όχι αδυναμίας. Αυτό το τονίζουμε και το υπογραμμίζουμε. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνεις μετεγγραφές. Θα μπορούσαμε, αν το επιθυμούσαμε, να ολοκληρώναμε το ρόστερ μας και τώρα να είχαμε ηρεμία, όμως πιθανότατα δεν θα είχαμε ηρεμία σε 2-3 μήνες.

Βέβαια το ότι η ομάδα πήγε στην Πολωνία με σχεδόν άδεια την αριστερή πτέρυγα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο

Επαναλαμβάνουμε πως η φιλοσοφία, όπως την αναλύσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι πως, αν χρειαστεί, θα περιμένουμε ακόμα και την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου για να αποκτήσουμε τον ποδοσφαιριστή που έχει κριθεί απαραίτητος και αυτός που πραγματικά χρειαζόμαστε».

Είπαμε η τακτική είναι θεωρητικά σωστή - αυτοί που ασχολούνται με τα ποδόσφαιρο ξέρουν ότι όσο πιο ποιοτικός είναι ένας ποδοσφαιριστής τόσο περισσότερο μπορεί να περιμένει - και  μειώνει το ρίσκο. Βέβαια το ότι η ομάδα πήγε στην Πολωνία με σχεδόν άδεια την αριστερή πτέρυγα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο.

Ο κόσμος από τη μεριά του αλλά και ο μη οπαδός βλέπει την ομάδα -μέσω και των φιλικών- να επαληθεύει στην πράξη ότι απαιτεί γερή  ενίσχυση. Δεν μιλάμε για ομάδα που διαθέτει κορμό και μένουν κινήσεις συμπληρωματικές. Μιλάμε για απόκτηση παικτών που αγωνίζονται σε όλες τις γραμμές και αποτελούν τη μισή σχεδόν ενδεκάδα. Η τακτική της αναμονής στοχεύει ακριβώς στην απόκτηση παικτών που έχουν το ανάστημα να αγωνιστούν στην ενδεκάδα της Ομόνοιας. Και ευχή όλων είναι να αποδειχθεί στη συνέχεια πως η αναμονή άξιζε.

To πρωτάθλημα αρχίζει σε ένα μήνα και κάτι μέρες. Σε αυτό το πρωτάθλημα ο κόσμος ζητά - γιατί κουράστηκε να βλέπει αυτά που βλέπει τόσα χρόνια- να δει μια ομάδα που θα διαθέτει την ποιότητα και την προσωπικότητα, να κυνηγά και να πείθει ότι μπορεί να υλοποιήσει στόχους. Και η αναφορά σε στόχους δεν σημαίνει συμπερίληψη στην εξάδα.

Ζητά πολλά ο κόσμος ;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X