ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το ξεχωριστό DNA

Τα επί του χορταριού και οι δηλώσεις

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Η κατάσταση είναι διαφορετική σε κάθε χώρα, παντού προσπαθούν για την καλύτερη λύση ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Στην Κύπρο οι συνέπειες δεν είναι τόσο σοβαρές όσο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι δεν είναι δίκαιο να τελειώσει το πρωτάθλημα τώρα.

Η ομάδα μου είναι η ισχυρότερη στο πρωτάθλημα. Ο πίνακας δείχνει ότι μένουν ακόμη 9 αγωνιστικές. Δεν θα υπήρχε μεγάλη χαρά αν παίρναμε το πρωτάθλημα χωρίς να παιχτούν οι 9 αγωνιστικές. Θα ήταν πιο γλυκό αν γινόταν μια δίκαιη μάχη και ερχόταν η επιτυχία. Οι περισσότερες ομάδες σκέφτονται το ίδιο.»

Αυτή είναι η δήλωση του κεντρικού αμυντικού της Ομόνοιας Ανταμ Λανγκ. Το περιεχόμενο της, μαρτυρά αθλητική παιδεία, νοοτροπία και επίπεδο.

Ένας ποδοσφαιριστής, μέλος της ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα –ούσα με άλλα λόγια κατά βαθμολογικό τεκμήριο το πρώτο φαβορί για τον τίτλο- παρουσιάζουσα ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερα παραγωγικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, που είναι ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος, δεν… πατά στο ότι η ομάδα του είναι πρώτη και θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα με την μπάλα στο χορτάρι.

Προ ημερών είχαμε ανεβάσει κείμενο στο 24sports, αναφέροντες ότι οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θέλουν να σηκώσουν το τρόπαιο μετά από προσπάθεια στο γήπεδο. Γιατί αυτό λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά και στις συζητήσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος τους. Η δήλωση του Μαγυάρου έρχεται να «δέσει» με το ρεπορτάζ.

«Για να βρούμε μια λύση πρέπει να φύγουμε όλοι δυσαρεστημένοι. Αν φύγει κάποιος ευχαριστημένος σημαίνει δεν είναι καλή η λύση. Είναι λίγο παράξενο αλλά πρέπει να βρούμε μια λύση για να επιβιώσουμε».

Αυτά τόνισε τις προάλλες ο πρόεδρος της εταιρείας «Ομόνοια ποδόσφαιρο» Σταύρος Παπασταύρου απευθυνόμενος σε όλα τα σωματεία που βρέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ. Τοποθέτηση ουσίας, σοβαρότητας σφαιρικής θεώρησης των πραγμάτων και ευθύνης απέναντι στην ποδοσφαιρική κοινωνία.

Η Ομόνοια θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και έχει την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τον τίτλο. Αν βέβαια δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η Ομόνοια θα καθίσει μαζί με τις άλλες ομάδες να συζητήσει τα σενάρια και είναι απόλυτα λογικό να ζητήσει αυτό που αποτυπώνει η βαθμολογία με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος της ομάδας εκτιμά ότι θα ήταν άδικο αυτό το πρωτάθλημα να μην ολοκληρωθεί. Όχι απαραίτητα γιατί πρέπει να έχουμε ντε και καλά πρωταθλητή, αλλά γιατί πρέπει αυτή η ομάδα να ανταμειφθεί.

H Ομόνοια καταθέτει φέτος στο χορτάρι όλα τα διαπιστευτήρια μιας μεγάλης ομάδας.

Με βάση όμως τις δηλώσεις που αναφέρθηκαν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα ότι ο κόσμος της μπορεί να καμαρώνει ότι τα διαπιστευτήρια δεν τα καταθέτει μόνο στο χορτάρι. Τα καταθέτει και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό είναι το ξεχωριστό DNA.

Που προσδίδει στην ομάδα μια έμφυτη ιδιοσυγκρασία σύνεσης και αξιοπιστίας, που γίνεται επίκτητη σε όσους εντάσσονται σε αυτήν.

ΥΓ: Το DNA αποτελεί χημική ουσία που βρίσκεται μέσα στα χρωμοσωμάτα κάθε κυττάρου. Περιέχει ολόκληρο το γενετικό αποτύπωμα των έμβιων όντων. Στο κείμενο χρησιμοποιείται μεταφορικά.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X