ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο χρόνος είναι δυνάστης

Προσπαθεί για τη βελτίωση ο Γιανίκ Φερέρα αλλά μέσα σε αντικειμενικά ανύπαρκτα χρονικά πλαίσια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με τέσσερις βαθμούς σε δυο αγωνιστικές από την έλευση του Γιανίκ Φερέρα   (Ανόρθωση, Άρης ) το «πρέπει» για νίκη στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό έχει αποκτήσει για την Ομόνοια αξία μεγαλύτερη.

Το 3Χ3 (Ανόρθωση Άρης Ολυμπιακός) που εκ των πραγμάτων στόχευσαν οι «πράσινοι»   πριν τη διακοπή έγινε… πάση θυσία δύο νίκες μια ισοπαλία.

Η Ομόνοια βρίσκεται αυτή τη στιγμή 13 βαθμούς από την κορυφή και αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επόμενη ήττα και εφόσον η βαθμολογική κατάσταση στην κορυφή δεν αλλάξει θα είναι η χαριστική βολή για τις όποιες ελπίδες έχουν παραμείνει.

Η Ομόνοια γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού την πηγαίνουν τα βήματα της. Ο κόσμος, που είχε άλλα όνειρα για τη φετινή χρονιά, βγάζει στεναχώρια και κάποιες φορές απαξίωση για την ομάδα.

Είναι   ψυχοφθόρο για τον Ομονοιάτη να βλέπει την ομάδα του στο δεύτερο γκρουπ και ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ  ΤΟΥ ΟΡΙΟ να σκέφτεται ότι η ομάδα θα τερματίσει στην κανονική περίοδο ξανά εκεί.  

Η αλήθεια είναι ότι η Ομόνοια έχει κάνει βήματα βελτίωσης με τον νέο κόουτς στον πάγκο.  Έχει συμμετοχή ο προπονητής σ’ αυτή την πρόοδο. Το πόση είναι αυτή κανείς δεν ξέρει γιατί ενδεχομένως κάποια πράγματα να ήταν θέμα χρόνου.

Η ομάδα έχει βελτιωθεί σε ένα βαθμό μεσοαμυντικά και έχει συμμαζευτεί γενικώς, ούσα λιγότερο ευάλωτη στις επιθέσεις του αντιπάλου. Γιατί επί Λένον, ( έχουν ασήκωτες ευθύνες αυτοί που τον έφεραν, εντελώς αβασάνιστα), κάθε επίθεση του αντιπάλου μύριζε γκολ αφού δεν υπήρχε καμιά συνοχή (στα ματς του πρωταθλήματος).

Ναι, το διακύβευμα κάθε αγώνα είναι η νίκη και η Ομόνοια  καλείται να το κάνει.

Με όπλα την αυτογνωσία και την πολλή δουλειά, προπονητής και παίκτες  επιχειρούν να ισορροπήσουν τα πράγματα για την τραυματισμένη- ένεκα των αστοχιών που έγιναν- ομάδα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για το Γιανίκ Φερέρα ήταν από την αρχή ο χρόνος. Είναι που είναι σκληρός, γιατί δεν είναι τόσο πολύς και δεν μπορεί να σταματήσει. Αλλά όταν πρό'κειται όμως για την Ομόνοια –και για την κάθε μεγάλη ομάδα-  γίνεται δυνάστης.

Η ανάπαυλα μετά το ματς με τον  Ολυμπιακό κάπως βοηθά, όπως και οι επικείμενες μετεγγραφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης