ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά

Όσα λέχθηκαν χθες… θα κριθούν λίαν συντόμως

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Δεν μπορεί να λεχθεί ότι η χθεσινή «πράσινη» συνέντευξη Τύπου περιείχε αυτό το... κάτι που θα ενθουσίαζε τον μέσο Ομονοιάτη. Ούτε βέβαια αυτό (το κάτι) που θα τον απογοήτευε. Η γεύση που άφησε ήταν ουδέτερη.

Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις ήταν αυτές που αφορούν τη νέα χρονιά. Γιατί η φετινή έχει τελειώσει από …καιρό. Κρατάμε την εξής τοποθέτηση του Σταύρου Παπασταύρου: «Η προετοιμασία ξεκίνησε το Γενάρη από τότε που ήρθαν ο Νεόφυτος (Λάρκου) με το Σίμο (Ταραπουλούζη). Ξέρω πως δεν ανακοινώσαμε ακόμα πράγματα αλλά έρχονται. Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά για να είμαστε καλύτεροι του χρόνου.

Και στις  θέσεις στην εταιρεία αλλά και στο ρόστερ, κάναμε τις αλλαγές που έπρεπε. Δημιουργήσαμε διαδικασίες που δεν υπήρχαν και ξεκινήσαμε να τις εφαρμόζουμε. Γίνεται πολλή δουλειά που αν δεν είσαι μέσα στην Ομόνοια δεν μπορείς να τη δεις. Τα σχέδιά μας είναι μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να χτίσουμε την Ομόνοια των επόμενων 10 χρόνων. Οκόσμος είναι απογοητευμένος που δεν πετύχαμε τον στόχο της Ευρώπης, πιστεύουμε όμως πως θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου ώστε να είναι περήφανοι όπως ήταν παλιά».

Παραθέτουμε επίσης την τοποθέτηση του Νεόφυτου Λάρκου για το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά: «Καταλήξαμε κατά 90% το ποιοι πρέπει να φύγουν και πως πρέπει να παίζει η ομάδα. Αξιολογήσαμε εκατοντάδες περιπτώσεις και έχουμε στοχοποιήσει τέσσερις από αυτές. Θα προσπαθήσουμε μεθοδικά για να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες με βάση το δικό μας προϋπολογισμό για να βελτιώσουμε την ομάδα».

 Η  ενδιαφέρουσα είδηση της συνέντευξης Τύπου ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Παπασταύρου για τη μη ανταπόκριση της Τράπεζας Κύπρου στο αίτημα της Ομόνοιας για αγορά του τεμαχίου γης στις «Χαλεπιανές». Όντως δυσκολεύεται να το καταλάβει κανείς αυτό σε σχέση με  το γνωστό φαινόμενο   των  μη εξυπηρετουμένων δανείων.

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σχολιαστεί. O Σταύρος Παπασταύρου σε κάποια στιγμή ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους του Γιάννη Αναστασίου σε ερώτηση αθλητικού συντάκτη προς τον Ελλαδίτη προπονητή. Αυτό μπορούσε να αποφευχθεί. Το έκανε βέβαια για να «βοηθήσει» τον προπονητή, που είναι γεγονός ότι απαντούσε με υπεκφυγές στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι αθλητικοί συντάκτες. Η μπορεί και να φοβήθηκε μήπως παρατηρηθεί συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν που είχε παρατηρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν απέναντι σε συνάδελφο.

Η διαρκής αξιολόγηση για όλους, (θυμάστε την πρόσφατη ανακοίνωση), εμφανίστηκε ξανά. «Το αν έχει κάποιος συμβόλαιο, δεν είναι ένας λόγος για μένα να μείνει στην ομάδα. Αν δεν μπορούν να προσφέρουν, δεν έχουν θέση στην ομάδα. Αυτό ισχύει για όλους. Δεν θα κάνουμε χάρες σε κανένα. Ο λόγος που είναι εδώ  κάποιος είναι γιατί  νιώθουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και όχι γιατί έχει συμβόλαιο» ανέφερε ο Σταύρος Παπασταύρου σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση, ασφαλώς και δεν αφορά αποκλειστικά τον Ματ Νταρμπισάιαρ, (για τον οποίο είχε γίνει ερώτηση για τη σχέση του με τον προπονητή), αλλά, άπαντες στην ομάδα.

Επιστρέφουμε  στις πρώτες αράδες του κειμένου όπου παρατίθενται οι δηλώσεις του προέδρου και του αθλητικού διευθυντή για τη νέα χρονιά.  Για να πούμε το εξής κλισέ: Σημασία έχει η πράξη. Η αλλιώς, ο Σεπτέμβριος είναι κοντά.

Άλλωστε υπάρχει και περισσότερη… σοφία φέτος, από τα περσινά παθήματα. Αυτό έλειπε δηλαδή. Να μην υπάρχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X