ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο Νιλ Λένον αφήνει τη σφραγίδα του

Σύντομο το χρονικό διάστημα, αλλά το έργο… μιλάει από μόνο του

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η χθεσινή πρόκριση ήταν μεγαλειώδης από κάθε άποψη για την Ομόνοια. Από πλευράς ουσίας, από πλευράς ψυχολογίας, από πλευράς κύρους, αλλά κυρίως από πλευράς ιστορίας. Το χθεσινο επίτευγμα καταγράφηκε στην ιστορία ως (άλλη μια) ολόχρυση σελίδα για το λαοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου.

Όλοι, (διοίκηση ,τεχνική ηγεσία, παίκτες και κόσμος), είχαν τη συνεισφορά τους στο επίτευγμα που ήλθε να προστεθεί ως ένας άλλος κρίκος στην χρυσή αλυσίδα των επιτευγμάτων της τελευταίας τριετίας όπου η Ομόνοια ανέβηκε ξανά στον αφρό.

2020 όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ, 2021 όμιλοι Κόνφερενς Λιγκ. 2022 όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ. πρωτάθλημα ( 2021)  κύπελλο ( 2022), Σούπερ Καπ (2021).

Το χθεσινό επίτευγμα όπως και η κατάκτηση του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, είναι δυο επιτεύγματα που φέρουν έντονη τη σφραγίδα του Νιλ Λενον. Ο κόουτς των πρασίνων ήλθε πέρυσι σε μια περίοδο που χειρότερη δεν μπορούσε να είναι για την Ομόνοια. Την ανέστησε αγωνιστικά και την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου σώζοντας κυριολεκτικά τη χρονιά.

Χθες η Ομόνοια ολοκλήρωσε μια τεράστια πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ αποκλείοντας τη Βελγική Γάνδη με δυο νίκες έναντι καμίας με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό και μηδέν στο παθητικό, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για τη δικαιότητα της πρόκρισης, αλλά και την αγωνιστική της ισχύ.

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας ο Νιλ Λένον που έστησε την ομάδα του με αριστουργηματκό τρόπο, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ένας προπονητής με ειδικό βάρος στα της Ευρώπης, ων ένα μεγάλο asset για την Ομόνοια στην προσπάθεια για διάκριση στο χώρο.

Ο Νιλ Λένον έχει επικοινωνία του με τους ποδοσφαιριστές, κάνει σωστή δουλειά στα αποδυτήρια και βεβαίως τον αγωνιστικό χώρο.

Και κάτι άλλο σημαντικό. Ότι κάνει το νιώθει, το βγάζει με τρόπο αληθινό και άλλωστε, όλοι στα ενδότερα της ομάδας έχουν να λένε για τα ψυχικά του χαρίσματα, ενώ την ίδια ώρα δείχνει να προσαρμόζεται στη δική μας πραγματικότητα.

Ένα Κύπελλο Κύπρου και μια Ευρωπαϊκή πρόκριση σε όμιλο για την Ομόνοια μέχρι στιγμής με το Νιλ Λένον στο τιμόνι που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του στις 7 Μαρτίου.

Και πάει –με την Ομόνοια- για άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης