ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο κόσμος θέλει προοπτική

Γεμάτη η ατζέντα για τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής και αναμένεται με ενδιαφέρον

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Όπως ανακοίνωσε χθες και επίσημα η Ομόνοια, η συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Παπασταύρου θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 15:00 στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ.

Το ενδιαφέρον του κόσμου της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου για την συνέντευξη είναι μεγάλο, αφού όλοι ανυπομονούν να μάθουν δια στόματος του επί κεφαλής της εταιρείας τα όσα ισχύουν για τα τεκταινόμενα της ομάδας, αλλά και το τι σχεδιάζεται για το μέλλον.

Όμως εκείνο που απασχολεί περισσότερο τον κόσμο είναι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.

Η ατζέντα είναι γεμάτη. Γήπεδο, τηλεοπτικό, σχεδιασμός, είναι τα θέματα που τρέχουν. Η Ομόνοια δεν έχει πάρει ακόμη οριστική απάντηση στο αίτημα της για παραχώρηση του Μακαρείου. Όσον αφορά το τηλεοπτικό, μετά την έκδοση του προσωρινού διατάγματος, εκ μέρους του Επαρχιακού δικαστηρίου το οποίο υποχρεώνει τις δύο πλευρές να τηρήσουν τους όρους του συμβολαίου μέχρι την πλήρη εκδίκαση της υπόθεσης, οι «πράσινοι» προσπαθούν να βρουν μια συναινετική λύση με την Primetel.

Με την κάθοδο του στην Κύπρο ο Σταύρος Παπασταύρου πραγματοποιεί καθημερινές συναντήσεις με τους συνεργάτες του στην εταιρεία και άτομα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικά τα θέματα για την Ομόνοια, το τηλεοπτικό και γήπεδο. Όμως εκείνο που απασχολεί περισσότερο τον κόσμο είναι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Αυτό το θέμα, όχι απλώς απασχολεί, αλλά καίει τον κόσμο που βλέπει την ομάδα του να συνεχίζει να διανύει πορεία φθοράς και παρά τις προσπάθειες της, να μην μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Την τρέχουσα μάλιστα χρονιά η προσπάθεια έγινε σε καθεστώς οικονομικής υγείας.

Θυμίζω τη… φθορά. Τις τελικές δηλαδή θέσεις που πήρε η Ομόνοια στον βαθμολογικό πίνακα από την τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια και μετά: 2009-10: 1η, 2010-11: 2η 2011-12: 3η, 2012-13: 3η, 2013-14: 5η, 2014-15: 4η 2015-16: 4η, 2016-17: 5η, 2017-18 6η. Υπενθυμίζεται ότι τη χρονιά 2016-17 δέχτηκε 13 ήττες, την επομένη 18. Φέτος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 13, ούσα στην έκτη θέση του πίνακα. Μένει και πάλι εκτός Ευρώπης.

Για να αλλάξει ο ρους των πραγμάτων πρέπει επί τέλους να γίνει αυτό που χρόνια τώρα δεν γίνεται στην Ομόνοια. Να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν την ομάδα, Γιατί (με πιο νωπό παράδειγμα το φετινό), τέτοια άτομα ήταν μέχρι τώρα, είδος εν ανεπαρκεία. 

Ναι, ο κόσμος θέλει να μάθει ποιο γήπεδο θα έχει έδρα η ομάδα του, ναι, θέλει να μάθει που θα στεγάζεται τηλεοπτικά, αλλά κυρίως θέλει να ακούσει την προοπτική αυτής της ομάδας. Έχει κουραστεί να την βλέπει στελεχωμένη με ποδοσφαιριστές που δεν είναι up to (δικού της) standard, να βαλτώνει στην τεταρτοπέμπτηεκτη θέση του πίνακα και να θυμίζει Ομόνοια μόνο στη φανέλα.

Θέλει να ακούσει ότι τη νέα σεζόν η Ομόνοια θα διεκδικήσει -επί τέλους - το πρωτάθλημα. Ναι, το πρωτάθλημα. Όσους λένε ότι αυτό το εγχείρημα θέλει καιρό να πραγματοποιηθεί, τους θυμίζω ότι αναφερόμαστε στην Ομόνοια. Ούτε στην Αλκή, ούτε στον Εθνικό Άχνας, ούτε στην Δόξα Κατωκοπιάς, (με όλο το σέβας προς αυτές τις ομάδες). Μια μεγάλη ομάδα, (και με τόσο κόσμο στο πλάι της), δεν έχει κανένα πρόβλημα να επανακτήσει το dna της με τρεις ή τέσσερις, για παράδειγμα, συνεχόμενες νίκες.

Η προοπτική είναι το κύριο ζητούμενο. Αυτή όμως η προοπτική  υπάρχει μόνο όταν δημιουργούνται  οι  συνθήκες γιαυτήν. Όπου συνθήκες, (μεταξύ άλλων), ένα ισχυρό επιτελείο που μέσα από τις επιλογές παικτών  που θα κάνει θα προσδώσει στην Ομόνοια  την ποιότητα που της λείπει για να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Ισχυρό επιτελείο.  Ατομικά και συλλογικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X