ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Είναι η στιγμή για πειστήρια

Ακριβώς περί αυτού πρόκειται το αυριανό ντέρμπι

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν αύριο το ΑΠΟΕΛ σε ένα must win παιχνίδι, αφού πιθανή ήττα δεν τους βάζει απλώς σε… μπελάδες, αλλά ουσιαστικά αποτελεί το τετέλεσται των όποιων ελπίδων υπάρχουν για τον τίτλο. Η ισοπαλία δεν είναι καταστροφή, αλλά από πλευράς ουσίας, δεν αλλάζει τα πράγματα. Και, άντε, δεν πληγώνει το γόητρο.

Οι παίκτες της Ομόνοιας γνωρίζουν τη σημασία του ματς με τoν αντίπαλο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχει, αφού πρόκειται για ένα σύνολο «διαφορετικό» από εκείνα που αντιμετώπισαν μέχρι και σήμερα. Ο λόγος είναι απλούστατος και έχει διαχρονική ισχύ. Είναι το κλασικό ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα ο αντίπαλος διαθέτει ένα ποιοτικό σύνολο που προέρχεται από μια σειρά θετικών εμφανίσεων και έχει στόχο τον τίτλο.

Ποιότητα έχει η ομάδα, αρκεί όμως να την κεφαλαιοποιήσει στα 90 λεπτά του ντέρμπι

Σε κάθε περίπτωση η Ομόνοια θα πρέπει να βρει τον τρόπο να νικήσει αύριο. Έχει ανάγκη αυτή τη νίκη. Ανάγκη η οποία γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που η ομάδα είναι 13 βαθμούς πίσω από την κορυφή, κάτι που δε συνάδει με το γονίδιο της. Η Ομόνοια δεν το έχει συνηθίσει αυτό και κανείς -από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο οπαδό- δεν μπορεί να δεχτεί πως βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Για να κερδίσει όμως θα πρέπει να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, έχουσα πλάνο, ηρεμία, αυτοπεποίθηση. Όταν αναφερόμαστε σε εξαιρετικό παιχνίδι, εννοούμε το καλύτερο από όλα τα προηγούμενα. Να έχει η ομάδα τρεξίματα, αγωνιστικό πάθος και να κρατήσει κοντά όλες τις γραμμές.

Πρέπει οι παίκτες να είναι τακτικά και τεχνικά πολύ σωστοί. Να είναι δυνατοί πνευματικά να παίξουν με εξυπνάδα και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Αυτό το τελευταίο είναι ίσως το πιο βασικό.

Το είπαμε πολλάκις. Ποιότητα έχει η ομάδα, αρκεί όμως να την κεφαλαιοποιήσει στα 90 λεπτά του ντέρμπι.

Είναι η στιγμή επιτέλους για τους ποδοσφαιριστές να δώσουν πειστήρια δυνατοτήτων και να αποκτήσουν και αυτοί και η ομάδα ξανά την υπερηφάνεια τους. Πρέπει να δώσουν χαρά στον κόσμο τους που είναι λυπημένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης