ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Έδειξε τον τρόπο που πρέπει να παίζει

Για την παρουσία στην Πάφο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια πανηγυρίζει τη χθεσινή της επιτυχία. Το ίδιο κάνει και ο κόσμος της ομάδας που μετά το ματς, εν μέσω αποθέωσης ζήτησε επίμονα την κατάκτηση του τροπαίου από τους ποδοσφαιριστές.

Η Ομονοιάτικη οικογένεια έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει για το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά ξέρει καλά ότι έχει μπόλικο δρόμο να διανύσει για να πετύχει το στόχο της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το χθεσινό ήταν στυλ ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό

Τονίσαμε χθες τη σημασία της νίκης της ομάδας στην Πάφο. Τόσο από αγωνιστικής, όσο και από ψυχολογικής πλευράς.

Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο από το χθεσινό ματς είναι ότι η Ομόνοια έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίζει. Και δεν αναφέρομαι σε θέαμα, κυριαρχικό ποδόσφαιρο και φαντασία. Αυτά είναι μια έκφανση της συνολικής εικόνας μιας ομάδας που δέον να εκδηλώνεται στα περισσότερα ματς και δη στα εντός, αλλά και σε εκτός έδρας ματς που ο αντίπαλος παίζει με κλειστή άμυνα.

Αναφέρομαι στο στυλ που διέκρινε χθες την ομάδα. Το χθεσινό ήταν στυλ ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Που μπαίνει στο γήπεδο με αίσθηση σιγουριάς για τον εαυτό της, που εφαρμόζει ιδανικά ένα πλάνο, που ελέγχει το ρυθμό, που αμυνόμενη επικεντρώνει την προσοχή της στα μαρκαρίσματα, που δεν χάνει τη συγκέντρωση της, που κυκλοφορά ορθολογικά τη μπάλα, αλλά και αμύνεται σωστά και αποδοτικά.

Ο Φουάντ Μπασιρού ανεβοκατέβαινε όλο το γήπεδο, ο Σενού Κουλιμπαλί ήταν βράχος απροσπέλαστος, ο Ανδρόνικος Κακουλλής έδειξε ξανά τα δείγματα που ξέρουμε και ο Ρομάν Μπεζούς ήταν ξανά εξαιρετικός. Συνέθεσαν όμως όλοι τους …εικόνα Ομόνοιας.

Το χθεσινό αποτέλεσμα, ένεκα ακριβώς αυτών των στοιχείων, ήταν η επιβολή την περιβόητης ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Στοιχεία που δεν έχουν να κάνουν ούτε με το θέαμα, ούτε με το φαντεζί ποδόσφαιρο. Είπαμε και αυτά είναι απαραίτητα για την Ομόνοια αλλά προέχει η προσωπικότητα της (μεγάλης) ομάδας. Η επιβολή της (προσωπικότητας), ή  αν θέλετε το ξεδίπλωμα της στο γήπεδο, σε κάθε ματς. Αυτό ακριβώς λέμε.

Και μη ξεχνάμε ότι η χθεσινή παρουσία ήταν (και) έργο ενός προπονητή που ξέρει που βρίσκεται, και ξέρει καλά την ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση