ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Δεν αντέχει άλλα λάθη και ερασιτεχνισμούς

Αν εταιρεία και σωματείο δεν αλλάξουν τροπάρι…

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Στις 28 Μαΐου 2023 ο Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε μεταξύ άλλων πριν την έναρξη του ματς Ομόνοια - ΑΕΚ (Primetel): «Έχουμε καταλήξει σε προφορική συμφωνία με το σωματείο. Είναι ένας συνεταιρισμός, εγώ προσωπικά, η εταιρεία και το σωματείο θα είμαι παράλληλα και θα έχουμε τους ίδιους στόχους».

Την επομένη ο πρόεδρος του σωματείου Μάριος Αργυρίδης επιβεβαίωσε τα περί συμφωνίας με δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 95» στη Στέλλα Σωκράτους στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι»: «Είναι μια συμφωνία συμφέρουσα για το σωματείο. Και από την άλλη δίνει την ευκαιρία στον κ. Παπασταύρου να ολοκληρώσει το όραμά του και να επενδύσει. Έχουμε επιτυχίες με αυτή τη συμφωνία. Ας βάλουμε τις βάσεις για καινούριες επιτυχίες για τα επόμενα χρόνια».

Η εταιρεία έχει δηλαδή μια τάση να μην αφήνει την ομάδα και τον κόσμο σε κατάσταση ηρεμίας

Το βράδυ της ίδιας μέρας στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Γρηγόρη είπε ότι η συμφωνία είναι ουσιαστικά ένας συνεταιρισμός της εταιρείας με το σωματείο, που θα λειτουργεί ως μέτοχος.

Και χθες –ούτε 15 μέρες δεν πέρασαν- να το …αστροπελέκι στο κούτελο των απανταχού αμέριμνων Ομονοιατών, λίγο πριν την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το σωματείο για την παρουσίαση του συνδυασμού για τη σημερινή ΓΣ του σωματείου: Γράφεται στην ανακοίνωση: «Παρά την ειλικρινή προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Σωματείο και την Εταιρία, αλλά και την προφορική συμφωνία που είχε επιτευχθεί στους βασικούς όρους μιας ενδεχόμενης νέας συμφωνίας, τελικά δεν κατέστη εφικτό να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές και θα λάμβανε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου. 

Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους της υφιστάμενης συμφωνίας διαχείρισης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με κάποιες σημαντικές αλλαγές στη διευθυντική ομάδα».

Προσέξτε τη φράση…. «την προφορική συμφωνία που είχε επιτευχθεί στους βασικούς όρους». Δηλαδή συμφώνησαν στα βασικά, αλλά δεν τα βρήκαν στα επουσιώδη ! Κι όποιος πίστεψε πίστεψε...

 To timing της εταιρείας

Α, όλα κι όλα. To timing της εταιρείας είναι πάντα ...σωστό. Η Ομόνοια είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη –με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Σταύρου Παπασταύρoυ – ήθελε να τραβολογά την ομάδα στο Δασάκι (το δήλωσε μάλιστα ως έδρα στις 12.7.2021!) για να μην την εκμεταλλεύεται το ΓΣΠ! Και έτσι να ήταν τα πράγματα, ήταν ανάγκη να μικρύνουν τόσο πολύ την ομάδα;

Στις 31.10.22 η Ομόνοια κερδίζει την Ανόρθωση με 2-0 και βγαίνει ο πρόεδρος το βράδυ στην εκπομπή Total Green και λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμφωνία εταιρείας σωματείου!

 Εχει δηλαδή μια τάση η εταιρεία να μην αφήνει την ομάδα και τον κόσμο σε κατάσταση ηρεμίας.Το γιατί το κάνει αυτό, δεν το γνωρίζω.

Επιστρέφουμε στη συμφωνία που τελικά …δεν είναι συμφωνία. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:

Πρώτον: Ο Πρόεδρος της εταιρείας, ο Αναπληρωτής πρόεδρος και ο πρόεδρος του σωματείου να είπαν ψέματα.
Δεύτερον: Να κατέληξαν σε συμφωνία στο …περίπου. Να έμειναν κάποιες ασάφειες, μετά από διαπραγματεύσεις μηνών (!) που –πίστευαν ότι - θα τύγχαναν διευθέτησης. Πίστεψαν λάθος.
Τρίτον: Μια από τις δυο πλευρές, ή και οι δυο να άλλαξαν θέση σε κάποια θέματα.

Η ουσία είναι μια. Η αναποτελεσματικότητα, η σοβαρότητα (ή, μάλλον, η έλλειψη σοβαρότητας) με την οποία εταιρεία και σωματείο επιτέλεσαν το έργο της διαπραγμάτευσης, δυστυχώς προκύπτει αβίαστα από τα - ως ένα βαθμό τραγελαφικά- γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και πλήγωσαν ξανά τον κόσμο. Πάντως ο κόσμος, που στην ουσία και όχι στα λόγια,  δεν ενδιαφέρει ούτε την εταιρεία, ούτε το σωματείο -γιατί αν τους ενδιέφερε  θα τον ενημέρωναν έστω και για τα στοιχειώδη - σιγά σιγά καταλαβαίνει. Δεν πιάνεται κορόιδο.

Κύριοι, η Ομόνοια δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει άλλα λάθη και ερασιτεχνισμούς. Αλλάξτε τροπάρι...χθες  αν θέλετε να τη δείτε να συνεχίζει να μεγαλουργεί. Ακόμη και έτσι όπως τα κάνατε, οι ελπίδες δεν εξέλειπαν. 

Ας το ψάξει ο πρόεδρος

Η Ομόνοια, ενημέρωσε πως αύριο Πέμπτη ο Σταύρος Παπασταύρου, θα τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της συμφωνίας με το Σωματείο, αλλά και γενικότερα για όλα τα θέματα που αφορούν το «τριφύλλι». Περιμένουμε με ενδιαφέρον το τι θα πει.

Πριν όμως τοποθετηθεί, ας απαντήσει στον εαυτό του το εξής ερώτημα: Πως κατάφερε σταδιακά να ρίξει τη δημοφιλία του τόσο χαμηλά τη στιγμή που αποδειγμένα είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε την Ομόνοια και την οδήγησε σε επιτυχίες που πριν την έλευση του κανείς Ομονοιάτης δεν έβλεπε ούτε στα καλύτερα του όνειρα ;

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση