ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο

Το «τριφύλλι» επανασυνδέθηκε με τον κόσμο του στη σωστή διάσταση.

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η αγωνιστική εκτόξευση του «τριφυλλιού», είναι γεγονός. Εκτόξευση, πηγάζουσα  και μέσα από τους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια είναι στη δεύτερη θέση. Σε 18 αγώνες έχει 38 βαθμούς, 11-5-2 σε νίκες, ισοπαλίες, ήττες, αντίστοιχα, συντελεστή τερμάτων 26-10, με την άμυνα της να είναι η καλύτερη μαζί με αυτήν της Ανόρθωσης.

Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στην έβδομη θέση με 23 βαθμούς 7-2-9 σε νίκες ισοπαλίες, ήττες αντίστοιχα και συντελεστή τερμάτων 19-22.

Ο Χένιγκ Μπεργκ έχει θέσει σφραγίδα σε αυτό το έργο τέχνης.

Το τριφύλλι διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια και ας μην λέγεται αυτό ακόμη επίσημα. Με βάση τα δεδομένα και τη λογική, διεκδικεί τον τίτλο με τις ίδιες πιθανότητες που τον διεκδικούν οι έτεροι τρεις μνηστήρες. Η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας και το ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια της σεζόν 2019-20 έχει επί τέλους ανακτήσει ταυτότητα. Βρήκε τη φυσιογνωμία της. Ως ομάδα, ως σύνολο, έχει καταφέρει με το σπαθί της να γίνει όπως παλιά. Να μην φοβάται κανέναν. Να κοιτάζει τους πάντες στα μάτια ποδοσφαιρικά, να τους αντιμετωπίζει όχι αφ' υψηλού, αλλά ως μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη και ενίοτε να τους νικά κατά κράτος.

 Έχει φέρει σχεδόν όλο τον κόσμο της πίσω στο γήπεδο- λέμε «σχεδόν όλο» γιατί οι επιδόσεις σε εισιτήρια είναι μικρότερες των δυνατοτήτων της πράσινης μάζας- παρουσιάζουσα συχνάκις έργο τέχνης, δηλαδή ποδόσφαιρο, δημιούργημα υψηλής αξίας.

 Ο Χένιγκ Μπεργκ έχει θέσει σφραγίδα σε αυτό το έργο τέχνης. Ο Νορβηγός πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –καθόλου τυχαία η νύξη γιατί αφορά τη νοοτροπία νικητή που κουβαλά ο κουλ αυτός τύπος- έχει φτιάξει μια ομάδα που σε ωθεί να πας στο γήπεδο.

Η Ομόνοια, πέραν της ελκυστικότητας που χαρακτηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού της, –δέστε ξανά σε βίντεο τα τέρματα που πέτυχε και θα δείτε ονειρώδεις και… εξωκυπριακές συνεργασίες-, είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο και στις τέσσερις αρχές –ή λειτουργίες αν θέλετε- του παιχνιδιού (με τη μπάλα, χωρίς τη μπάλα, αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον), διατηρούσα ιδανική ισορροπία σε όλη τη διάρκεια του κάθε παιχνιδιού. Μια ομάδα, έχουσα παρόν και όπως φαίνεται και μέλλον.

Οι εικόνες από τα παλιά με ομάδα και κόσμο, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Σαν ηφαίστειο που ξύπνησε. Ομάδα και κόσμος ένα. Η Ομόνοια επανασυνδέθηκε με τον κόσμο της στη σωστή διάσταση. Στην διάσταση της πρωταγωνιστικής λογικής. Της «πράσινης» …κανονικότητας.

Μετά από κάθε νικηφόρο παιχνίδι παίκτες και κόσμος γίνονται ένα, ενώ στα τελευταία ματς ο κόσμος συνεπαρμένος από τις εικόνες που βλέπει, ζητά –δικαιολογημένα- τρόπαιο.

Η σωστή δουλειά, (που για χρόνια έλειπε από την Ομόνοια), δικαιώνεται και ανταμείβεται. Το που τελικά θα φθάσει αυτή η ομάδα
δεν το ξέρουμε.

Στο 24sports έχουμε πει εδώ και καιρό ότι είναι ομάδα δυνατοτήτων τίτλου. Είτε το πάρει, είτε όχι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X