ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το μόνο σίγουρο

Ανεξαρτήτως προσώπων, το «τριφύλλι» πρέπει να προχωρήσει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Ενημερώνουμε πως ο κ. Τζον Χριστοδούλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών και βρίσκεται σε συζητήσεις για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο, Σταύρο Παπασταύρου. Ακόμη δεν έχει υπάρξει κατάληξη. Θα ενημερώσουμε για οποίες εξελίξεις επί του θέματος».

Αυτή ήταν η προχθεσινή τοποθέτηση της Ομόνοιας που έδωσε επίσημη υφή στις πληροφορίες που φέρουν τους δυο άνδρες να είναι σε επαφή και ουσιαστικά να συζητούν το ενδεχόμενο αλλαγής του ιδικοτησιακού καθεστώτος της Ομόνοιας.

Όπως είναι φυσικό, η φημολογία και τα δημοσιεύματα επί του θέματος δίνουν και παίρνουν. Οι επαφές μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται, οι δε πιθανότητες για αίσιο τέλος είναι υπαρκτές. Το ποσό για την αγορά των μετοχών του Σταύρου Παπασταύρου από τον υποψήφιο επενδυτή είναι με βάση τις πληροφορίες  18 εκατομμύρια. (Αυτά τα λεφτά που έχει βάλει στην Ομόνοια δεν είναι προς συζήτηση, αλλά δεδομένα). Από κει και πέρα υπάρχει ποσό που προκύπτει από τη συμφωνία Ομόνοιας -Σταύρου Παπασταύρου και αφορά οφειλές του σωματείου προς το κράτος.

Υπάρχει και εκκρεμότητα στο θέμα της χρονικής διάρκειας της ενδεχόμενης συμφωνίας.

Η Ομόνοια αυτήν τη στιγμή πατά γερά στα πόδια της. Το «τριφύλλι» είναι εδώ. Το έχουν αντιληφθεί και οι φίλοι και οι εχθροί. Η ομάδα έχει επιστρέψει στο θρόνο της και έχει προκριθεί δις σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η προώθηση νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα,  η εκτόξευση της αξίας τους, αλλά και η εκτόξευση της αξίας της ομάδας. Σε άμεση σχέση με αυτό είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών και το χαμόγελο των παιδιών που φορούν το τριφύλλι. Η διοίκηση της Ομόνοιας παίρνει αγάπη και χαρά από τον κόσμο.

Σύμφωνα δε με προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ομάδας Μάριου Αργυρίδη στον ΣΠΟΡ FM 95 όταν έγινε η συμφωνία με το Σταύρο Παπασταύρου υπήρχε χρέος 18 εκατ., τώρα είναι περίπου 13.5.

Στόχος της διοίκησης Σταύρου Παπασταύρου ήταν να δημιουργήσει μία βιώσιμη ποδοσφαιρική οργάνωση που θα ακολουθεί ψηλά επαγγελματικά στάνταρ.

Ήρθε το καλοκαίρι του 2018 όχι σαν Μεσσίας ή σαν άλλος… Μακάριος μετά από το πραξικόπημα και την εισβολή, αλλά ως ο άνθρωπος που θα αναβίωνε τις ένδοξες εποχές της Ομόνοιας των δεκαετιών του '70 και του '80. Και το έκανε. Η αλήθεια πάντως είναι ότι, όταν ηλθε... χειρότερα δεν γινόταν. Άλλωστε πόσο χειρότερα…

Με το υπάρχον διοικητικό καθεστώς οι «πράσινοι» μπορούν και προσεγγίζουν πολύ ψηλό επίπεδο για τα Κυπριακά δεδομένα. Αγωνιστικά και πλατύτερα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Σταύρος Παπασταύρου οδεύει προς αποχώρηση. Ο έλεγχος του κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος στις ΗΠΑ είναι πλήρης. Η ιδιοκτησία τράπεζας στις ΗΠΑ δεν συνάδει με ιδιοκτησία ποδοσφαιρικής ομάδας γιατί το αντικείμενο υπόκειται σε στοιχηματική δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον του ζάπλουτου επιχειρηματία Τζον Χριστοδούλου για να πάρει στα χέρια του την Ομόνοια και να τη διατηρήσει ή ακόμη και να την πάει σε άλλο επίπεδο είναι υπαρκτό.

Ο ίδιος δηλώνει «βαμμένος πράσινος» από μικρός. Με βάση δε τις πληροφορίες μας από έγκυρη πηγή, όσο προχωρούν οιδιαπραγματεύσεις τόσο εντείνεται η επιθυμία του να αναλάβει την Ομόνοια. Η Ομόνοια με βάση τα δεδομένα δεν θα είναι μια ακόμη από τις επιχειρήσεις του. Η συμμετοχή του -αν αναλάβει γιατί για την ώρα τίποτα δεδομένο δεν υπάρχει- θα έχει ισχυρό συναισθηματικό υπόβαθρο. Ο άνθρωπος -δείχνει να- έχει όραμα και περηφάνια.

Γίνεται κατανοητό ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο, αντιμετωπίζοντας το λαοφιλέστατο άθλημα όχι απαραίτητα ως μία εμπορική επιχείρηση, αλλά γιατί λατρεύει την ομάδα του την οποία με σύνεση και αφοσίωση προτίθεται εκ των ενδείξεων να υπηρετήσει.

Το πιο σίγουρο όμως, ανεξαρτήτως προσώπων, είναι ότι η Ομόνοια πρέπει να προχωρήσει.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο στο διοικητικό. Στο αγωνιστικό δεν μπορεί να μένει στη μετριότητα, που βρίσκεται φέτος. Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα. Είναι κάτι, που δεν της αρμόζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης